RØA: Akersposten fulgte i fjor Yasmin Osee Aakre i hennes kamp for å gjøre det best mulig i Miss Norway. Det endte med en topp tre-plassering, der hun fikk mulighet til å representere Norge i missekåringen Miss Grand International i Las Vegas i oktober.

Eventyr i Las Vegas

Når vi møter Yasmin på Miso café på Røa til en kaffekopp, er det liten tvil om at det tre uker lange oppholdet i Las Vegas i høst og konkurransen mellom 75 konkurrerende misser, gjorde et sterk inntrykk.

[IMG1431LS]

Oppholdet startet med noen dager med sightseeing, blant annet til Grand Canyon og Hoover-demningen.

– Dette var like mye en fotoshoot, så vi var ikke akkurat turister. Vi ble kjent med hverandre og ble tatt bilder av, sier Yasmin. Så gikk det slag i slag, hvor de viste seg frem med dans, gikk på catwalk, viste seg frem i aftenantrekk, i bikini ved poolen, og opptrådte i nasjonalkostyme.

Røa-jenta, som har vokst opp med å danse i mange år på danseskolen i Samfunnshus Vest, har gått på turn og RG i Njård, og dessuten gjennomført videregående på danselinjen på Fagerborg, trivdes godt med dansen. Catwalk-opptredenene var hun også godt fornøyd med.

– Hvordan var forholdet mellom deltakerne? 75 unge damer som konkurrerte? Var det noen intriger?

– Hehe, jeg hadde fått beskjed om at det kunne bli mye jentedrama, men det ble det langt i fra. De aller fleste var veldig hyggelige! Men vi merker godt at vi konkurrenter, og at dette var ingen lek. Jeg konsentrerte meg mest om meg selv, og jeg deltok ikke i det med å psyke hverandre ut, smiler Yasmin, som forteller at hun fikk god kontakt med flere av de andre kandidatene, ikke minst jenta fra Litauen, som hun delte rom med i de tre ukene.

Se video av Yasmin i Las Vegas

Da kåringen nærmet seg slutten, satte Røa-jenta stor pris på at hun fikk velkjent besøk og støtte fra den som kjenner henne best, og som er hennes største fan, moren.

– Noe av det beste jeg opplevde, var at mamma var med meg de siste dagene der borte. Det hadde ikke vært like stas om hun ikke hadde vært der, sier hun. – Finalen ble ekstra flott og minneverdig på grunn av mamma.

Derfor er hun med

Missekonkurranser som Miss Norway, Miss Universe, som Yasmin håper å få delta i for Norge neste år, er det mange meninger om. Det store fokuset på utseende opprører en god del mennesker, mens andre igjen elsker denne type konkurranser.

[IMG1430LM]

Hvorfor velger så Yasmin Aakre å kaste seg inn i dette sirkuset? Hvorfor er det viktig å hevde seg?

– Det er flere grunner til at jeg er med på dette. Jeg får sjansen til å danse, gå på catwalk, være model på photo shoots og andre eventer. Man får også muligheten til å jobbe med klær og sminke, og det er kjempegøy, sier Yasmin og legger ikke skjul på at deltakelsen i missekonkurransene gjør at hun får flere oppdrag både på catwalken og som modell.

– I denne bransjen må man sørge for å bli sett. Miss Norway hjelper meg til det, sier hun. – Samtidig lærer man masse innenfor beauty- og fashion-bransjen, og man får jobbet med mange interessante og dyktige mennesker, sier hun.

– Missekonkurranser gir meg en plattform til å utrette gode ting og muligheten til å være en rollemodel. Jeg vil vise andre jenter at man må følge sin drøm og ha troen på seg selv!

– Vet det blir slitsomt

Når Yasmin nå satser på deltakelse nummer to i Miss Norway, er det med håp om igjen å bli tatt ut blant finalistene som skal konkurrere om titler i slutten av juli. Jobben har allerede begynt. Rett rundt hjørnet skal de første fotoene leveres inn, og det er også viktig å vise potisitivt engasjement og aktivitet, og vise at man kan skape positiv oppmerksomhet rundt seg selv og viktige temaer.

Yasmin startet sammen med to venninner i fjor opp et prosjekt de kaller Pannekakejentene, hvor de jevnlig farter rundt og prater med mer eller mindre sultne hjemløse og rusmisbrukere i Oslos gater.

– Hva blir det neste? Noe med dyr? spør vi jenta, som har fortalt oss at dyr ligger hennes hjerte nær, og at hun har to nakenhunder, én med og én uten pels.

– Kanskje jeg skal gjøre noe for å redde dyr, ja, smiler hun. – Dyr er en av mine lidenskaper, så det hadde vært moro å finne på noe der.

Med full jobb som assisterende butikksjef i matbutikken Flavours i Østbanehallen, to hunder og en masse timer satt av til trening i løpet av uken, har Yasmin nok på timeplanen.

– Jeg orker det. Jeg vet det blir slitsomt, men jeg er bedre forberedt nå, sier hun.

Drømmer om finale med mamma og bestemor

Drømmen er naturligvis å ta steget helt opp i sommer og bli Miss Norway, og dermed få mulighet til å kjempe i Miss Universe som Norges representant.

– Jeg drømmer om å bli Miss Norway og komme til Miss Universe. Da skal mamma være der sammen med meg, og bestemor godt plassert i godstolen bak tv-skjermen, smiler Røa-jenta.

Se video av Yasmin i Las Vegas

LES OGSÅ: Pannekaker og finalenerver for Yasmin

– Jeg er klar for å ta Norge med storm!


Ullern-villa gikk 13 millioner over takst


Følg Akersposten på Facebook her