Annonsørinnhold fra Bydel Vestre Aker

Hva er dette?

Er du over 65 år og opplever redusert balanse?

Da kan treningskonseptet Sterk og stødig være noe for deg.

Annonsørinnhold fra Bydel Vestre Aker

Målgruppen for Sterk og stødig er hjemmeboende eldre som fremdeles klarer seg godt i hjemmet uten særlig bistand, men med begynnende funksjonssvikt og ustøhet.

Deltakere må kunne bevege seg uten ganghjelpemidler innendørs.

Fokuset på treningen er balanse, kondisjon og benstyrke, samt sosial samling. Hovedformålet ved treningen er å opprettholde og forbedre hverdagslige funksjoner, fordre til en aktiv livsstil og etablere en større «reservekapasitet» hvis skade eller sykdom inntreffer.

I starten av september er det oppstart på treningstilbudet, som ønsker flere deltakere. Tilbudet ledes av fysioterapeut i bydelen med sertifiserte instruktører. Instruktørene er frivillige og det oppfordres også til å ta kontakt om du skulle være interessert i å være med som instruktør.

Bydelen har fra oppstart i 2021 utdannet fire instruktører i samarbeid med Hverdagsmestringsteam og Helseetaten. Selve treningsmodellen er utviklet i samarbeid med kompetansesenteret for bevegelsesvansker, St Olavs hospital, NTNU og Helsedirektoratet. Her vil du møte mye fagkunnskap, kompetanse og ikke minst treningsglede. 

Tilbudet er først og fremst rettet mot trening, men vel så viktig er det sosiale aspektet. Bydelen har som mål at gruppene kan være et møtepunkt for trening, latter og gode samtaler. Tilbudet er gratis.

Når kan du ta kontakt?

Det skal være lav terskel for å ta kontakt og er du ikke i målgruppen kan det hende vi har et tilbud som passer nettopp for deg.

Er du over 65 år og har behov for ganghjelpemidler finnes det eksempelvis andre tilbud fra bydelen. På Røa seniorsenter, Diakonhjemmet Omsorg Pluss og Vinderen seniorsenter kan du være med på kurset stø kurs. Kontaktpunktet er det samme.

Hvordan tar du kontakt?

Ønsker du kontakt kan du nå oss på telefon 41 77 30 67/94 01 28 23, eller sende en e-post til kontaktperson Bettina Holt - [email protected]

Del artikkelen på Facebook