VINDEREN/VESTRE AKER: – Vi kaller det familiefestival, sier Andresen, som ramser opp en rekke gode grunner til å legge turen innom Vinderen, rettere sagt området mellom Ris skole og Vestre Aker Frivilligsentral, lørdag 11. juni. Det er tre år siden en liknende festival ble arrangert i bydelen. Da skjedde det i Hovseterdalen.

På Vinderen lørdag blir det noe for enhver smak, med hoppeslott, gladiator-ring, strikkbasket, megasjakk, "fire på rad" og andre leker.

Det blir konserter med Vinderen skoles musikkorps og Vestre Aker strykeorkester.

Det blir bruktmarked (og her er det stadig mulig å bestille seg plass).

En rekke lokale aktører er på plass med stands og aktiviteter.

Idrettslaget Njård vil vise frem siden idretter, og det vil være mulighet til å prøve seg.

Skiforeningen er på plass, Naturvernforbudet har med seg snekkerverksted for fuglekasser, hos Husfliden kan du sy om klær, Nordmarka rideskole kommer med kjepphester, og hos Vestre Aker badmintonklubb kan du helt sikkert få prøve dine kunster med racket og fjærball.

På petanque-banen kan du teste ut kulene, og her kommer Frigg Oldboys til å vise frem sine kunster. Ris KFUK-KFUM speidergruppe er der med spikking, pinnebrød og andre saker.

Dessuten kommer blant andre Sykling uten alder, Ris Vel, Lions, Bydelsmødrene, pensjonistforeningen og Vestre Aker Frivilligsentral til å ha stand. Også lokale politikere er på plass, på en felles stand, så her vil det være mulighet til å komme med sine innspill og kanskje få litt politisk innblikk i lokale saker.

Frivilligsentralen setter også opp en salgsbod med pølser, burgere, brus og slush.

Det blir rett og slett en festival for en bred målgruppe på Vinderen lørdag 11. juni kl. 11 til 15. Festivalen finner sted i skolegården på Ris skole.

– Jeg håper dette blir noe som folk syns er moro å være med på. Målet er at det skal bli en årlig ting, sier Espen Andresen til Akersposten.