Det er kamp om plassene på Equinor-juniorlandslaget i langrenn, og nå er det klart at Nora Elisabeth Falster fra Heming IL er en av de få utvalgte. Det unge Oslo-talentet har lagt ned utallige timer med arbeid og er svært glad for å bli en del av troppen.

– Det er en superfordel. Jeg er veldig heldig som får være en del av et sånt lag med et såpass høyt nivå. Jeg har masse å lære av mine treningskompiser, sier Falster.

Satser på unge talenter

Falster tilhører Heming IL, hvor hun har lagt et godt grunnlag for å nå langt i langrennskarrieren. Til Equinor-juniorlandslaget tar hun med seg både motivasjon og tanker om hva skal til for å bli best mulig og nå lengst mulig.

– Fremover skal jeg legge vekt på de tingene jeg har skjønt at jeg kan bli bedre på. Jeg har lært hvor jeg taper sekunder i hvert renn. Stakingen må for eksempel forbedres. Jeg kommer til å legge vekt på øktene som inneholder mye staking, og andre ting som hurtighet og bra avslutning.

Equinor Morgendagens helter er hovedsamarbeidspartneren til Norges Skiforbund (NFS) innen langrenn, og de støtter forbundets talentutvikling og satsing rundt junior- og rekruttlandslagets gutter og jenter. Å avsløre årets uttak til Equinor-juniorlandslaget er noe de har sett frem til lenge.

– Årets juniorlandslag består av Norges aller fremste langrennstalenter, og det blir utrolig spennende å følge dem på reisen fremover. Nora er både dedikert og fokusert, og hun kan i tillegg vise til solide prestasjoner i løypa, sier Anniken Jebsen Bråthen, merkevaredirektør for Equinor Morgendagens Helter.

Kan nå til topps

Det lovende langrennstalentet skal trene og konkurrere med 11 andre fra hele landet. Monika Kørra, juniorlandslagstrener i Norges Skiforbund, har stor tro på den unge skiløperen.

– Det er ekstremt tøft å ta seg inn på Equinor juniorlandslaget, da det er skyhøyt nivå på den norske langrenns-ungdommen. Nora er ekstremt motivert og hardtarbeidende, og viser til imponerende resultater sesongen 2021-22. Vi har stor tro på at hun kan nå helt til topps og at tiden på juniorlandslaget skal være en god utviklingsarene for henne kommende sesong.

Til tross for sin unge alder, har Falster opplevd mye i langrennskarrieren så langt. Hun tar med seg mye viktig lærdom i den kommende sesongen på Equinor-juniorlandslaget.

– Det viktigste jeg har lært er å hele tiden ha det gøy. Hvis ikke motivasjonen er der, blir du aldri god. Gjør den idretten du syns er gøy, og ikke la det ta så mye over at du mister motivasjonen. Da blir du i hvert fall ikke god, sier Falster.