ULLERN/FROGNERPARKEN: Allerede for fem år siden var Herman Hagen Høyeraal for første gang i NM-finale i single. Det samme var han også i fjor og i forfjor. Alle tre gangene ble det finaletap. Det var derfor en svært skjerpet Ullern-gutt som gikk på banen ved Frognerparken lørdag ettermiddag.

– Det var på tide å vinne kongepokalen, sier tennisspilleren til Akersposten dagen etter finaleseieren. Han har vunnet mange NM-titler opp gjennom årene i juniorklassene.

– Det var denne pokalen jeg manglet. Jeg har ventet lenge på den! Det var kjempekult å vinne, sier han.

Oslo vest-oppgjør i semi og finale

Ullern-gutten, som har bodd både i Sverige og i Barcelona, Spania i oppveksten, har alltid satset tungt på tennis.

Med sin høyde, nesten to meter over bakken, har han utviklet en sterk serve og en svært solid forehand.

– Jeg spiller ikke akkurat som Nadal. Jeg er mer Kyrgios, smiler han.

Frem til semifinalen hadde den førsteseedete spilleren nesten ikke gitt fra seg games. Så møtte han på fjorårsvinner Felix Nordby, Holmenkollen TK, som ga ham tøff motstand også denne gangen. Det ble seier 7/5 6/2 til Ullern-gutten.

I finalen var Oslo TKs Casper Christensen motstander. Med settsifrene 6/3 6/3 kunne Herman konstatere at denne gangen var pokalen hans.

Studier, så proffsatsing?

De siste halvannet året har Herman studert ved University of Arizona, der han spiller på tennislaget som er blant de 15 beste collegelagene i USA. Han forteller at det trenes tennis og fysisk fire-fem timer hver dag, så tennisformen er det ikke noe å si på. På laget får han spilt mot noen av de beste college-spillerne i USA. På det beste har Herman vært ranket nummer på collegerankingen i USA i single, 30 i double.

– Jeg har planer om å bli proff etter studiene, sier 20-åringen. Studiene er etter planen ferdig i januar 2025.

Heming-jenter nådde nesten opp

I dameklassen var det Lene Mari Bolkesjø Hovda som vant pokalen, og hun slo Heming-jenta Hedda Gurholt i finalen. I semifinalen slo hun ut en annen Heming-spiller, Carina Syrtveit.