VESTRE AKER: I januar 2021 startet alle bydelene oppdraget med vaksinering av kommunen sine innbyggere. I Vestre Aker startet vaksineringen i det små i bydelsadministrasjonens lokaler i Sørkedalsveien. Etter jakten på nye lokaler med kapasitet til massevaksinering flytter vaksinesenteret til Gamle Hovseter skole, og bydelen kunne deretter skilte med kapasitet til å tilby 1000 vaksiner daglig.

- Oppdraget med å vaksinere har vært i stadig endring og krevd en utrolig evne til omstilling. Innbyggere og ansatte har stått på dag og kveld gjennom ferier, og en hverdag preget av strenge restriksjoner i samfunnet knyttet til pandemien. Derfor må vi rette en stor takk til alle ansatte ved vaksinesenteret og innbyggerne våre for en utrolig innsats, sier tjenesteleder ved vaksinesenteret Anita Solberg Syversen, som understreker at det har vært en ære å få være en del av vaksineteamet

Samarbeid på tvers av bydeler

Skolen på Hovseter skal gjennom omfattende renovering og vaksinesenteret måtte i november 2021 flytte. Med flyttingen ble det besluttet å samlokalisere med Bydel Ullern til deres lokaler på Montebello. På dette tidspunktet besluttes det samtidig å tilby en oppfriskningsdose til alle over 45 år, og bydelene får en stor jobb med å vaksinere to bydeler sine innbyggere i vesentlig mindre lokaler på Montebello. I mai 2022 flytter også Frogner bydel inn og Vestre Aker står med det administrative ansvaret for vaksineringen av tre bydeler.

- Da vi flyttet vaksinesenteret til Montebello var det med utgangspunkt i lavere kapasitet enn hva vi hadde på Hovseter Skole. Slik ble det ikke. Vi fikk tre uker på å øke kapasiteten fra 3000 til 8000 vaksiner per uke. I løpet av en natt bygde vi om hele senteret, lagde ny arbeidsfordeling og økte kapasiteten til forventet antall vaksiner satt per uke, sier Syversen og fortsetter

- Dette hadde vi aldri oppnådd uten godt samarbeid mellom bydelene, omstillingsdyktig personell og en befolkning som stilte opp. Helsevesenet har vel aldri før satt 430 vaksiner på lille julaften.

Best i verden?

Oslo trekkes frem som en av byene med best pandemihåndtering i verden. Vaksinering har gjennom pandemien vært en av de absolutt viktigste tiltakene kommunen og Norge har hatt for å kunne skilte med denne statusen. I Vestre Aker og Ullern er det nådd en vaksinedekning på over 95% til alle som er anbefalt å vaksinere seg, og dette plasserer bydelene helt i toppen av vaksinedekning målt i Oslo.

- Vi er utrolig stolte av det vaksinesenteret har klart å bygge på veldig kort tid. Vi vil takke medarbeidere og ledere som har strukket seg langt og gjort en innsats utover det som kan forventes. Samtidig vil vi rette en stor takk til våre innbyggere som har tatt oppfordringen om vaksinering på alvor. 95% vaksinedekning sier sitt, sier bydelsdirektør Kristin Nilsen.

Nydalen tar over vaksineringen

Med lave smittetall og høy vaksinedekning flytter nå alle bydelene sine vaksinesenter til Nydalen.

-Vi er klare til å ta over oppgaven med å vaksinere hele Oslo. Vi har store fine lokaler sentralt på Gullhaug torg i Nydalen og ønsker alle hjertelig velkommen, sier tjenesteleder ved Nydalen vaksinesenter Anja Marie Bergenhus.