HOFF: Daniel Peder Askeland, født i 1985, er en norsk maler som er bosatt i Danmark. Hans oljemalerier fremstår i hovedsak som abstrakte, med varierende bruk av figurative elementer. Han benytter typografiske elementer som skrift eller utklipp av tilfeldige bilder av natur, enkelte av maleriene fremstår som animerte og forenklede.

"Utstillingen vil inneholde rundt femten helt nye malerier, og i serien "Swings" er formene forenklet og gir inntrykk av å være i forgrunnen og i bakgrunnen på samme tid. Maleriene kjennetegnes gjerne ved bruk av en frisk og klar koloritt med litt «sykelige» undertoner", skriver Buer Gallery på sine sider.

Daniel Peder Askeland har for øvrig en MFA fra Konsthögskolan i Malmö fra 2013, og har siden arbeidet og bodd i København med perioder i Oslo.

Askeland har drevet det kunstnerdrevne utstillingsstedet SØ i København siden han ble uteksaminert i 2013, og de siste årene har han stilt ut i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige.

Utstillingen Fire Frie henger til 5. februar, åpningstider onsdag til fredag 12.00 – 18.00, lørdag-søndag 12.00 - 16.00, mandag og tirsdag etter avtale. Adresse Hoffsveien 40.