ULLERN: – Det er en ny utfordring for min del og for teamets del. Jeg og Sigvart har jobbet sammen i 3. divisjon i to år, vi har lært mye og vi har fortsatt mye å lære, sier Stian Børven.

25-åringen hadde nylig sin første trening med Ullern.

Jeg har sett mange kamper allerede, men jeg hadde ikke sett de unge spillerne så mye, så det var fint å få sett de, og bli kjent med de på banen, sier Børven.

Og en ting er sikkert, og det er at klubben skal spille i andredivisjon også etter kommende sesong.

– Vi har absolutt planlagt å i hvert fall holde plassen og så er det et stykke frem til der vi skal sette målsettingen for sesongen. Nå er vi i startfasen og vi skal få samlet troppen og se fremover før vi begynner å sette målsetting for neste sesong, forteller Børven.

– Hvilken type fotball kommer vi til å få se?

– Steg nummer en er å få satt en spillerstall og så må vi bruke de spillerne vi har til å utvikle en spillestil. Vi har en langsiktig visjon om å dominere de kampene i enda større grad enn det som har blitt gjort i år og så er ikke det en prosess som er gjort over natten, forklarer Børven.

Spilte fire sesonger i Ullern

Børven er et ganske ubeskrevet blad som trener i Norge, men han er slettes ikke ukjent i Ullern.

Etter å ha spilt for klubbene Øystese, Tollnes og Norheimsund flyttet 25-åringen til Oslo, og bestemte seg ganske raskt for Ullern hvor han var fra 2015 til 2019.

Min bror har også vært i Ullern tidligere som både spiller og trener, så Børven er et kjent navn i Ullern fotball. Jeg kjenner mange av trenerne som har vært her i mange år, på akademiet og Magne som sportslig leder har jeg kjent i mange år. Jeg har en tett tilknytning til klubben og folk som er her, sier Børven.

Da han var 22 gav han seg som spiller og fikk tilbud fra Stabæk-akademiet, og har også trent Lokomotiv Oslo sammen med Sigve Ravnåmo de to siste sesongene.

Forrige sesong ble det en fin andreplass, mens det denne sesong ble femteplass.

– Det har vært en lærerik tid i Lokomotiv Oslo og så fikk vi til den beste plasseringen i fjor og beste poengsnittet i fjor som var bare en halv sesong, og vi tangerte det i år. Jeg har lært veldig mye og det har vært to gøyale år med mange fine folk i klubben. Det har gjort at vi har hatt mulighet til å lære mye og utvikle oss selv, forklarer 25-åringen.

Hvorfor kommer du tilbake hit nå?

Det er en veldig kul, fin utfordring for meg å ta et lag, i en bra og veldreven klubb i andredivisjon. Det er noe jeg ikke har mestret før som er kult. Jeg har store ambisjoner som trener og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på neste oppgave i Ullern, sier Børven.

Har store ambisjoner på sikt

Og 25-åringen har store ambisjoner som trener.

Ambisjonene mine nå er å gjøre det så bra som mulig med Ullern. De har potensiale til å bli enda bedre enn på den plassen de er nå, så det er noe jeg kommer til å jobbe etter, og så har jeg større ambisjoner på sikt. Men de neste årene har jeg som ambisjon og gjøre Ullern så bra som mulig, forteller Ullern-treneren.

Og hva tenker du på lengre sikt?

– Målet på lengre sikt er å vinne eliteserien, men det er noen år fram dit, smiler han.