ULLERN: – Ved inngangen til fjorårssesongen ble vi enige om at vi skulle satse mot Mini World Cup, og eneste måten å gjøre det på var å gjøre det bra i NM. Da tok man seg sammen ved å trene hardere og sette seg litt hårete mål, sier trener Haakon Heyerdahl.

Og treningen ga resultater.

I mars i fjor ble Ullern norgesmestere i klassen smågutt, som igjen gjorde at de ble kvalifisert til Mini World Cup, og der spilte de seg frem til en bronsefinale hvor de vant 5-2 over svenske Sandvikens AIK.

Solberg tok bronse i Mini World Cup i 2005, så vi tangerte det beste norske resultatet noensinne, sier Heyerdahl.

Hva gjør dette med dere videre nå?

– Årets sesong for klassen Gutt består av gutter født 2006 og 2007, mens vårt lag består utelukkende av -07 og noen -08'ere, så i Norge spiller vi stort sett mot de som er ett år eldre. Ambisjonene våre er å komme lengst mulig i NM, og spør du Mikkel, så har han ambisjoner om å vinne NM i år også selv om vi er ett år yngre. Ambisjoner skal man ha, men det er å komme lengst mulig i NM som er målet i år. Neste år er vi eldste gruppe, og da bør ambisjonen i hvert fall være å ta NM-gull, sier Heyerdahl.

Men Mikkel Bakkevig Aasbrenn (15) går gjerne for det andre strake NM-gullet.

Siden vi gjorde det så bra i Mini World Cup og i de tidligere kampene i vinter, så har jeg sett hva laget er i stand til å gjøre. Jeg ser en stor mulighet for å slå de lagene vi har tapt mot senere i sesongen. Vi har virkelig en sjanse til å ta NM-gull i år også, mener Mikkel.


Bred tropp på 22 spillere

At sesongen kom sent i gang som følge av at klubbene ikke fikk is på banene før langt ute i november, har fått konsekvenser for hvor mye man får trent.

Det er ikke treneren selv helt fornøyd med, som selv helst hadde ønsket at det ble fire-fem treninger i uken.

– Realiteten er at vi hadde en veldig dårlig november uten is. Alle de kampene som skulle vært spilt i november, er forskjøvet. Vi har et veldig tett kampprogram, vi har et juniorlag som er avhengige av spillere fra guttelaget, og det påvirker også våre treningsmuligheter, sier Heyerdahl.

I serien ligger Ullern på førsteplass, og Heyerdahl selv anser Ullern som et av topplagene og mener at de kan slå alle på en god dag.

De andre lagene har spillere som er ett år eldre, så det skal være en god dag også, påpeker Heyerdahl.

Men spillerne selv går ikke på banen med for mye respekt, selv om de er ett år yngre.

– Vi prøver egentlig ikke å tenke så mye over det. Noen er kanskje litt høyere enn oss, men vi prøver å fokusere på oss selv i stedet for motstanderen, og spille vårt spill, påpeker Olav Heyerdahl (15).

Uansett ser Ullern ut til å ha en bred tropp på 22 spillere og klarte å beholde de aller fleste gjennom nedstenging i pandemien.

– Vi er en sterk gruppe og er godt rustet til både neste år og juniorlag når den tid kommer. Forhåpentligvis vil mange fra denne gruppa være bærende for A-laget om ikke mange år, mener Heyerdahl.


Håper å forsterke A-laget

Og A-laget er et av målene for flere av spillerne, blant dem Mikkel Bakkevig Aasbrenn og Olav Heyerdahl.

– Det hadde vært veldig kult å få vært med å representere det største laget i Ullern, sier Mikkel.

Hvordan har det vært å sitte å se på at de sliter som de gjør nå, nederst på tabellen i eliteserien?

De har mistet noen spillere, og så er det et veldig ungt lag, så det var ikke forventet at de skulle vinne eliteserien, men det er selvfølgelig synd at de ikke er på det nivået som de var på for noen sesonger siden. Jeg håper at kanskje vi fra laget vårt kan komme å hjelpe til senere, sier Mikkel.

Olav har allerede fått prøvd seg på et par treningsleirer.

– Broren min spiller på laget, og Daniel (sportslig leder og trener, red.anm.) er en hyggelig fyr. Han sier at han gleder seg til jeg er 16, men det blir hyggelig om jeg klarer å komme opp, og spille med dem, sier Olav med et smil.

Hvilke ambisjoner har du ellers på sikt?

Jeg vil komme så langt som mulig, kanskje komme inn på landslaget. Det hadde vært veldig gøy å spille med A-laget, kanskje komme seg til utlandet og Sverige, sier Olav.