ØRAKER: – Det var helt uventet. Jeg fikk det for lang og tro tjeneste som trener i mange klubber og for norsk basketball, så det var gøy, sier Frey.

NBBFs hederstegn er Norsk basketballforbunds høyeste utmerkelse og kan tildeles enkeltpersoner og organisasjoner som har gjort eller gjør en fremragende innsats for norsk basketball eller har medvirket til å styrke det internasjonale samarbeidet på en særdeles fortjenestefull måte, står det på forbundets websider.

– Den har ikke vært gitt til så mange, så det henger ganske høyt. Det er den høyeste utmerkelsen forbundet gir. Jeg synes det er gøy å bli anerkjent for det, selv om det å få sånne priser ikke er det som driver meg, sier Ullern-treneren.

Hva er det som driver deg?

– Det er kjærlighet for basketball, og så liker jeg treningen. Jeg liker å utvikle spillere, så hvis jeg kan være en god inspirator sånn at jentene kan utvikle seg og nå sine potensialer. Hvis de ønsker det, så synes jeg det er gøy. Pedagogikk er gøy, sier han.


Fått inn tre nye spillere

Så gøy at han nå går inn i sin 43. sesong som trener, og som Akersposten skrev i april, så vendte han tilbake til trenerbenken hos Ullern midtveis i forrige sesong.

Forrige sesong klarte Ullern-damene til slutt å kapre bronsemedaljen etter en svak start på seriespillet.

– Det var en veldig opptur for oss, for vi slet veldig i sesongen i fjor og vi hadde et trenerbytte midt i sesongen, vi tapte en del jevne kamper, men vi kom oss til sluttspillet, og vi presterte veldig bra den siste helgen i sluttspillet. Vi hadde årsbeste da og det var veldig inspirerende for oss, veldig positiv måte å avslutte sesongen på, mener Frey.

Av de som spilte sluttspillet forrige sesong er Tina Stenerud Moen (tilbake i Sverige), Felicia Dyngeland-Sundén (College i USA), Manon Albin (tilbake i Frankrike) og Cecilia Gnaly (lagt opp) blitt borte, mens Lily Izadi (skole i Spania), Laura Basora (Spania) og Ariam Germeskel (Høybråten) har kommet inn.

– Vi har jo spanjolen vår, Laura, som tilfeldigvis var her og jobbet, men hun har spilt på et ganske høyt nivå før, og hun kommer absolutt til å styrke laget. Lilly er tilbake etter ett år i Spania hvor hun har gått på akademi og har trent ganske tøft der, så hun vil styrke laget, forteller Frey.

Men han advarer mot enkelte av lagene denne sesongen.

– Jeg snakket akkurat med Tori, kapteinen, og vi ser at både Asker og Bærum lader opp med å kjøpe seg to proffer, så jeg tror ikke vi skal ha noen forhåpninger om å slå dem egentlig, men vi har fokus på å utvikle, forklarer han.

Blant annet har Helena Eliassen, Hannah Kristoffersen og Selma Sørensen kommet opp fra egen juniorstall.

– Vi har mange unge spillere i stallen i år og jeg har fokus på å utvikle dem, men vi kommer til å bli gode vi også, så jeg håper at vi i hvert fall kan prøve å plage de beste lagene litt, sier Frey.

Ullern kom litt sent i gang, men selv mener Ullern-treneren at de blir bedre for hver trening, og nå nærmer sesongen seg med stormskritt. Ullern starter med hjemmekamp 8. oktober mot Bergen Elite.

– Jeg håper at vi kan komme i gang på en god måte slik at vi kan prøve å sikte oss inn på den tredje- eller fjerdeplassen i grunnserien, forteller Frey.

Spansk nykommer

En av nykommerne er som nevnt Laura Martinez Basora (25), som kommer fra Barcelona, og har tidligere spilt for Club Joventut Les Corts.

Jeg pleide å spille i Spania, men nå er jeg fornøyd med å spille i Ullern, sier hun.

25-åringen hadde på forhånd kommet til Norge for å jobbe da hun fikk høre om klubben fra en kollega på jobben, Marco Sanders. Han har selv en fortid i klubben, og da var ikke veien til Ullern lang.

- Han satte meg i kontakt med laget. Jeg ble med på en trening og jeg bare visste at jeg ville bli, sier 25-åringen.

Hvorfor Ullern?

– Jeg likte laget; alle var glade, men samtidig konkurranseivrige. Det er intensitet og de er godt trent, samtidig liker jeg at alle får det de fortjener, så de som jobber hardt får spilletid, sier spanjolen.

PS! Ullern-damene sesongåpner hjemme i Ullernhallen lørdag 8. oktober kl. 16 mot Bergen.