RØA: Denne uken ble et helt nytt podcast-prosjekt lansert, INNSIDEN, en intervjuserie med 10 store personligheter fra kultur- og næringsliv, som alle kan lastes ned helt gratis. Røa-jenta Karoline G. Herlofsen og Line Verndal har møtt personene og dybdeintervjuet dem der de hører mest hjemme, om det er på kontoret, atelieret eller rett og slett hjemme.

Tente med en gang

- Vi er veldig glade i å lytte til podcaster og da jeg foreslo for Karoline at vi skulle lage en serie med å intervjue kjente personer, tente hun på ideen med en gang, sier Verndal.

- Vi er begge nysgjerrige av natur og vil gjerne vite noe om hva folk tenker og tror og hva de driver med. Dermed var det bare å sette i gang, sier Herlofsen.

- Samtidig ville vi skape en serie med intervjuer hvor man kan lære noe av å høre på, fortsetter Verndal.

- Det er viktig for oss at våre gjester hele tiden er i fokus og hvor lytteren skal føle at dette har mer karakter av en samtale enn et rent intervju. Vi vil også at den som lytter skal få følelsen av å være med i samtalen, sier Herlofsen.

Disse er med

Begge to har en lang karriere knyttet til ulike scener og roller, hvor de selv er vant til å stå i rampelyset. Nå er fokuset rettet andre veien. De 10 intervjuobjektene som er med i denne serien er:

Håvard Tjora, Bjørn Kjos, Kennet Blom, Ine Jansen, Alexandra Bech Gjørv, Hans Erik Huseby Dybvik, Bendik Hofseth, Cecilie Mosli, Vetle Lid Larsen og Unni Askeland. Hvert intervju er på en time.

Står fritt

- Fordelen vår er at vi har et stort nettverk på hver vår kant, som vi kan dra nytte av. Vi føler at vi er privilegerte som kan treffe alle disse interessante menneskene og få lov til å møte dem hjemme og spørre om det vi vil, sier Verndal.

- Så langt er det 40 personer som har sagt ja til å være med i intervjuserien. Vi har det gøy og har skapt noe som ingen har gjort før oss og som ikke er knyttet opp mot noen av de store mediehusene. Vi står fritt til å gjøre det vi ønsker, sier Herlofsen

Både Og

Det hele startet med at de presenterte ideen for byrået Både Og, som nettopp driver med podcastproduksjon.

- De trodde på ideen vår og dermed hadde vi den nødvendige støtten til å produsere og distribuere podcasten. Både Og har vært helt nødvendig for å få til denne podcasten.

Begge er spente på mottakelsen fra lytterne. I går ble altså INNSIDEN lansert med første intervju, som er med «mattemannen», Håvard Tjora. Intervjuet kan i sin helhet høres ved å følge denne linken: INNSIDEN.

- Vi hadde det veldig morsomt sammen med Håvard Tjora. Vi fikk da også latterkrampe underveis, forteller Verndal.

Senere kommer også intervju med Bjørn Kjos, hvor vi får høre hvordan han slapp unna trafikkboten i USA. Kunne han le den bort? Og hvordan reagerte Alexandra Bech Gjørv da hun fikk en telefon fra statsministeren om å lede 22 juli-kommisjonen?

- Det er mye nytt og spennende lytterne vil få høre. Det er bare å glede seg, forsikrer Herlofsen.