Espen Watne Andresen, daglig leder på Vestre Aker Frivilligsentral, har kjent Esther i 12 år og er en av mange som gjerne vil hylle denne fantastiske damen som nå takker av. Det samme gjelder for frivillig Hans Kristian Henne og leder av bydelsutvalget i Ullern, Carl Oscar Pedersen.

Espen Watne Andresen er full av lovord, respekt og takknemlighet overfor sin mentor gjennom mange år.


– Esther fortjener alle de gode og fine ordene som finnes i språket vårt, og jeg kunne ikke fått noen bedre mentor som fersk daglig leder på Vestre Aker Frivilligsentral for 12 år siden. Esther er blant de aller ypperste på sitt felt, hun har raust delt sin kunnskap og kompetanse med meg og hun har hele veien vist meg stor omsorg. Jeg er veldig, veldig glad i Esther Marie, sier Espen.

Han beskriver seg selv som en litt eplekjekk kar da han inntok arenaen på Vestre Aker Frivilligsentral for første gang.

– Jeg må jo innrømme at jeg var temmelig grønn og i tillegg ganske cocky, så tror kanskje ikke hun var så veldig imponert over meg i begynnelsen, sier Espen og smiler litt beskjemmet.

Alltid støttende

Han forteller at Esther nok hadde tro på ham tross alt, og at hun støttet ham selv når han gjorde ting hun ikke var helt enig i. Og Espen Watne Andresen er ikke alene om å nyte godt av Esthers raushet, kompetanse og omsorg.

– Esther har hatt rollen som nettverksleder for våre syv frivilligsentraler og har overskudd nok til å vise alle disse gode sidene også der. Hun er en fantastisk rollemodell for oss andre, og hvordan hun tar hånd om og håndterer både brukere og frivillige er forbilledlig. Esther har kapasitet og omsorg nok til å hjelpe et imponerende antall mennesker med ulike behov, hun er en veldig god rådgiver og en mentor av rang for våre fantastiske frivillige når det trengs.

Watne Andresen er også dypt imponert over sin mentors faglige tyngde.

– Esther er en strålende foredragsholder, etterspurt både lokalt og nasjonalt. Og hun deler alltid raust av sin kunnskap til dem som ber om hjelp, støtte eller råd. Esther var også en vesentlig bidragsyter og drivkraft til at Norges Frivilligsentraler ble etablert. Tidligere var det ikke noe organisert samarbeid mellom de ulike sentralene. Da hun hadde fått dette vel i havn og trådte ut av Norges Frivilligsentraler, trådte jeg inn. Og da sa Esther at det var som å møte seg selv i døren, sier Espen og ler.

– Esther i kjempeslag!

Frivillig Hans Kristian Henne vil også gjerne hylle Esther på veiene av de frivillige, og han kan også fortelle om en flott markering av Esther Maries siste dag på Ullern Frivilligsentral tirsdag kveld, 28. februar.

– Hun er jo bare en fantastisk dame som har fått denne sentralen opp å gå på en så bra måte. Esther er veldig flink til å ta vare på oss frivillige, og det kom godt frem i minst fire-fem takketaler i går kveld. Og hun skal jammen også takkes for at dette ikke ble en trist avskjed. Esther var i kjempeslag og holdt selv en flott takketale til oss alle.

Hans Kristian forteller om en leder som brydde seg om alle mennesker.

– Det gjorde hun virkelig, og det var gjensidig. Alle som traff Esther Marie brydde seg om henne også, sier Hans Kristian.

Han forteller om en flott kveld på Ullern Frivilligsentral, der blant annet bilder av Esther fra hennes tid på Ullern ble vist frem.

– Snakk om fotogen dame! Hun smiler med hele seg, det stråler av henne. Jeg tror aldri jeg har sett et dårlig bilde av Esther. Og heldigvis blir hun ikke borte for oss. Vi slipper å si farvel, vi sier bare på gjensyn, avslutter Hans Kristian Henne.

Det svinger rundt Esther Marie

Carl Oscar Pedersen (H), som har vært leder for Bydelsutvalget på Ullern i nesten alle årene Esther har vært frivilligsjef på Ullern, er også full av lovord.

– Hun er noe så sjeldent som en leder med den ideelle kombinasjon av hjerte og hjerne. Esther Marie har gjennom en årrekke vært selve Frivilligsentralen for oss lokalpolitikere. Hun har vært fast gjest i bydelsutvalget der hun forteller oss alle at det nytter å satse på frivilligheten, sier han og fortsetter:

– Og det ser vi, for det svinger rundt Esther Marie. Med sine beskjedne ressurser i den lille hytta i Hoffsveien strutter det av humør og engasjement. Eldre, enslige, flyktninger og mange flere har blitt møtt med åpne armer og har på den måten funnet sin trygge havn hos Esther Marie i Ullern Frivilligsentral. Nå er det mange som vil takke henne, og jeg ønsker å stå langt fremme i den køen! Tusen takk for alt som er utrettet med omtanke og omsorg for oss som bor i bydelen, avslutter Carl Oscar Pedersen.