SANDEFJORD: – Det var gøy. Vi meldte jo oss på fordi at vi hadde lyst til å vinne, så det ble jo bra med gull, sier Haltvik.

Med 30-åringen i tet gikk Ullern enkelt videre fra gruppespillet og i semifinalen ventet Son. Laget fra Vestby hang lenge med, men Ullern vant 2-0 i sett.

I finalen startet Ullern best anført av nettopp Haltvik og Welfler, og vant det første settet 21-20.

Det var litt vanskelig i første omgang, synes jeg. Det var ikke så mye rom, sier Welfler.

I sett nummer to hang Son HK med frem til 8-4, før Ullern takket for seg, og vant 23-12.

– Jeg synes at andreomgang var veldig bra, for da fikk vi mye flyt og vi var gode i forsvar. I andreomgangen viste vi at vi er et bedre lag, sier Haltvik.

Skal spille for Ullern

Så kan man kanskje spørre om hvorfor Ullern var representert med en rekke spillere som egentlig ikke har tilhørighet i klubben.

Joda, først og fremst skal Katinka Haltvik spille for Ullern IL neste sesong, forteller hun til Akersposten.

- Ullern har vært samarbeidsklubben til Aker som jeg har hatt tilknytning til, sier Haltvik.

Og som mange kanskje er kjent med var 30-åringen på det norske beach-landslaget i en årrekke hvor de også har plukket med seg medaljer, og NM var noe hun hadde lyst til å få med seg.

Jeg har vært med siden 2013. Man må bare være en som melder på lag, og så er vi en venninnegjeng som melder oss på sammen. Og så ble det Ullern, sier Haltvik, som var spillende lagleder.

I år fikk hun med seg både Welfler og keeper Tonje Lerstad, som også har en del erfaring med beachlandslaget, i tillegg til Tonje Berglie, Anette Sundfær Johnsen, Madeleine Buraas, Oda Berge Kjærsgaard og Tina Engan.

Det var veldig flaks at Tonje (Lerstad) ville ville bli med, fordi vi hadde ikke keeper, og Tonje synes beach er så gøy, så da ble hun med. Vi vinner en del på det, fordi mange av de som er her har ikke spilt så mye beachhåndball, sier Welfler, som selv har en fortid som Njård-spiller.

Hvorfor ble du med?

Jeg skulle ikke noe annet denne helgen og jeg synes NM er kjempegøy, sier Welfler.