ULLERN: Thor Magne Engerbakk (53) fra Røa holdt tirsdag en appell for avgangselevene på Ullern videregående skole. Der fortalte han sin sterke historie om kreftsykdommen.

Akersposten skrev i mars i fjor om Thor Magne og sykdommen som dukket opp raskt og brutalt.

– Det spredte seg så aggressivt at jeg så kreften boble fram på hele overkroppen. I løpet av noen måneder vokste det så voldsomt, fortalte han i artikkelen.

– Det var da jeg ble skikkelig redd, og det var da legene nevnte immunterapi som har virket godt på mange i min situasjon. Og heldigvis virket det på meg, sa han.

LES hele saken her:

Det er en årlig tradisjon at Ullern-russen er med på Krafttak mot kreft, og tirsdag var et slags kick off for russen som skal delta.

– Fantastisk

– Det er fantastisk at de er så engasjerte. Det var fullt opp med elever i salen, som skal delta i aksjonen. Det er rørende å se. Det var oppriktig interessert. Det er jo også litt tradisjon for dem å gjøre en innsats for Krafttak for kreft, sier Thor Magne Engerbakk til Akersposten etter appellen.

Røa-mannen gikk selv på Ullern videregående i sin tid og syntes det var artig å være tilbake, til tross for at bygget er nytt siden den gang.

Thor Magne forteller at han ikke legger noe imellom når han forteller sin historie.

– Det blir alltid litt reaksjoner når jeg for eksempel sier at de for all del ikke må ta solarium, sier han og viser til tallene som sier at rundt en tredel av oss én eller annen gang i livet blir rammet av kreft.

– Det er nesten umulig å ikke bli rammet på én eller annen måte, enten selv eller som pårørende, sier han.

Fort sliten

Det er omtrent et år siden Thor Magne fortalte sin historie første gang, og da var han fremdeles i behandling.

– Hvordan går det med deg nå?

– Sånn fysisk er jeg i god form, men det er mange "vondter". Jeg blir fort sliten i hodet. Man blir preget av medisiner, sykdom og behandling. Kroppen min har vært gjennom mye, sier han og forteller om en prestasjon nylig som han er ganske fornøyd med:

– Jeg var med i Holmenkollmarsjen, og jeg følte meg som en konge da jeg gjennomførte! smiler han.

Innsamling starter lørdag

Innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft starter lørdag, og pengene som samles inn går til å finansiere forskning på kreft med spredning. Håpet er at fremtidens kreftpasienter skal få litt mer tid.

– Sammen støtter vi forskning som kan gi livsviktige fremskritt for de som er rammet av kreft med spredning, sier distriktsleder i Kreftforeningen, Christine Lager Nesje.

– Vi er svært takknemlig for at russen gir av sin tid og viser et slikt fantastisk engasjement. De gjør en kjempeinnsats og beviser at russen stiller opp år etter år, sier hun.

– Russen er en enorm verdi for aksjonen, og deres innsats er viktigere enn noen gang. Vi er utrolig imponert og takknemlige for russens innsats i Krafttak mot kreft. Ta vel imot russen, sier Lager Nesje.

Russen har vært med siden starten av Krafttak mot kreft i 2006.

– De har vært helt avgjørende for at Kreftforeningen kan dele ut mange titalls millioner kroner til forskning hvert år, sier Lager Nesje.

Gi på Vipps!

Her er Vipps-nummeret som Ullern-elevene samler inn på: 431073. Alle pengene går til årets Krafttak mot kreft-aksjon.

LES OGSÅ: