– Jeg må si at det er litt pussig å varsle mistillit før man skal ha en høring. Jeg trodde at man skulle finne ut hva som var grunnlaget for en eventuell mistillit gjennom høringen.

Det uttaler Johansen i NRK-programmet Politisk Kvarter fredag.

Byrådslederens utsagn kommer dagen etter at Høyre, Frp og Folkets Parti varslet mulig mistillit mot helsebyråd Robert Steen. Bakgrunnen er at flere medier, deriblant Avisa Oslo og NRK, har omtalt en rekke historier fra eldreomsorgen i Oslo, som får opposisjonspolitikerne til å reagere.

– Vi vurderer sterkt å stille mistillit mot helsebyråden i Oslo. Det har kommet fram graverende tilfeller i hjemmetjenesten i Oslo, på Ullern helsehus og eldreomsorgen har store mangler i Oslo. Det rødgrønne byrådet har i flere år skjønnmalt eldreomsorgen i Oslo, men realitetene har vist seg, sa Frps Aina Stenersen til Avisa Oslo torsdag kveld.

Raymond Johansen framhevet fredag helsebyråd Steens innsats under pandemien. Da NRK spurte hva Johansen syntes om opplysningene om eldreomsorgen omtalt av mediene, svarte byrådslederen:

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har blitt utsatt for, også det vi så på NRK med Lily. Det er klart at sånn skal vi ikke ha det.

– Vi har store utfordringer innen eldreomsorg. De må vi ta fatt i, og vi har brukt eiendomsskatten til å opprette 500 stillinger. Utfordringene blir ikke mindre i årene som kommer.

Akersposten var først ute med å omtale kritikkverdige forhold ved Ullern helsehus. Her er den første saken, fra mars 2022: