HOLMENKOLLEN: – Jeg gleder meg skikkelig. Jeg merker at jeg må finne den balansen mellom tenning og overtenning, for dette, er for meg årets store høydepunkt på lik linje med VM, og jeg gleder meg skikkelig til å gå med familie og venner og masse nordmenn på tribunen. At vi hører at det nesten er utsolgt gjør at man begynner å glede seg enda mer, sier Tandrevold.

Med sesongavslutning i Holmenkollen er det naturlig at det også blir økt trykk på skiskytterne, og på pressetreffet foran helgens renn er 26-åringen en av de mest ettertraktede.

Det er mer trøkk og mer stressende dager enn på et vanlig verdenscuprenn kanskje, men samtidig veid opp mot det å være på hjemmebane og ha hjemmepublikum i ryggen, så er det oppsummert mer positivt og mest å glede seg til, sier 26-åringen.

Fredag starter skiskytterne med sprint, før de følger opp med jaktstart lørdag, og avslutter det hele med fellesstart søndag.

– Det er jo en sprint fredag som avgjør mye av løpet på lørdag, så sprinten er jeg litt ekstra nervøs for. Og så får man ta det som det kommer, og man ser hvordan man ligger an på lørdagen. Man har ekstra lyst til å gjøre det bra på hjemmebane, og da må man finne den balansen mellom lysten for å gjøre det bra versus frykten for å gjøre det dårlig.

Beste sesong så langt

Landmark Tandrevold fikk en pangstart på sesongen hvor hun i begynnelsen lå som nummer to i verdenscupen sammenlagt, før det stokket seg litt.

Selv beskriver hun sesongen som hennes beste så langt.

– Jeg vil si at årets sesong har vært min beste. Det har vært veldig gøy å gå skiskyting, og jeg har funnet tilbake til gleden ved å gå skiskyting. Jeg har prestert mye mer jevnt enn det jeg har gjort før. Jeg har hatt noen nedturer og noen dårlige skirenn, men samtidig har bunnivået mitt vært mye høyere, sier Tandrevold.

Og selv sier hun at det betyr mye motivasjonsmessig.

Det gir utrolig mye motivasjon fram mot de neste årene å se at jeg kan være med å kjempe hver eneste helg og at det er så små marginer. Det kan være en kant ut som gjør at det står om seieren eller ikke. Det er ganske stor forskjell enn når man etter et skirenn ikke har gått fort nok eller skutt bra nok, og ikke vært i nærheten, sier hun.

Nå er jeg i nærheten hver helg, og jeg har klatret opp på pallen flere ganger enn tidligere i karrieren, sier 26-åringen.

Helg etter helg må hun levere resultater i løypene samtidig som hun må svare på pågående spørsmål fra pressen. Det beskriver hun som krevende.

– Skiskyting er en idrett hvor mye handler om selvtillit og flytsone. Det er av og til veldig lett å gå bra og gjøre god skiskyting, mens andre ganger oppleves det som vanskelig, og når man sliter med selvtilliten selv og får i tillegg alt man gjør feil. Det kan være veldig vanskelig å komme seg ut av det. På mange måter er det lett å si at det er noe man signer opp for når man har den jobben vi har, men ja, det kan være utrolig krevende. Da er det desto morsommere når man lykkes, sier Tandrevold.

Her er programmet for verdenscup skiskyting i Holmenkollen:

Torsdag 16. mars:

Skiskyting kl. 15:15. Sprint menn 10 km.

Fredag 17. mars:

Skiskyting. 15:20. Sprint kvinner 7,5 km.

Lørdag 18. mars:

Skiskyting. 12:45. Jaktstart menn 12,5 km. 15:10. Jaktstart kvinner 10 km.

Søndag 19. mars:

Skiskyting. 12:50. Fellesstart menn 15 km. 15:10. Fellesstart kvinner 12,5 km.