BESTUMKILEN: Etter mange års kamp er ro- og padlebanen i Bestumkilen en realitet. Det er Bestumkilen roklubb og Oslo roklubb som står som arrangør når roerne åpner banen med regatta i Bestumkilen. Det starter klokken 11.00 denne søndagen.

Les også: – Kjempebra, endelig er bøyene på plass

Tøff konkurranse

Først blir det en offisiell åpning av banen, hvor en rekke personer som har stått på for å få realisert banen er på plass. Deretter er det regatta.

Dette blir den første konkurransen med en fullverdig bane i Bestumkilen på mange år og det blir tøff konkurranse med kvinner og menn i aksjon fra flere roklubber i Oslo-området. Foruten Bestumkilen Roklubb og Oslo Roklubb stiller Norske Studenters Roklub, Christiania Roklub, Ormsund Roklub, Bærum Roklubb og Drammen Roklubb.

Eldste 88 år

Det skal konkurreres i flere klasser. Her er alt fra dobbeltsculler til firer uten styrmann og til slutt mektige åttere med styrmann. I tillegg er det stort spenn i alder, hvor eldstemann er hele 88 år. Det betyr at dette er en idrett som passer kvinner og menn i alle aldre.

Akersposten gratulerer Bestumkilens roklubber og kajakklubber med den nye banen. Oslo kajakklubb vil arrangere sitt eget padlearrangement senere opplyser arrangørene.