LILLEAKER: – Dette blir bra. Det er spådd fint vær på lørdag. Det blir en fokefest, innleder Harald Nesset da vi møter han på Kaktus.

Og det som blir bra er Lilleaker Musikkfestival som går av stabelen førstkommende lørdag, mellom klokken 12.00 og 23.00. Det er et tilbud til folk i alle aldre og alt er gratis.

200 musikere

– Jeg gleder meg. Vi har fått til et flott program, med musikere og sangere i alle aldre og musikk i mange genre. Cirka 200 musikere vil stå på scenen førstkommende lørdag. Det er niende året på rad vi arrangerer musikkfestivalen og nå er vi blitt proffe. I år har vi også en ny og større scene. Første året så datt scenen sammen, ler Nesset.

Brazz Brothers og Queendom

Han har god grunn til å være stolt av programmet.

– For det første har vi muligheten til å vise hvor mye bra som rører seg i det aktive musikkmiljøet i vår del av byen. Det har stor betydning for lokalmiljøet og skaper nærhet og identitet. I tillegg har vi artister som man vanligvis må betale mye for å se og høre. Vi har vært så heldige å få tak i The Brazz Brothers og ikke minst Queendom & Kompaniet. Det ser vi veldig frem til.

Se hele programmet på nettsiden til Lilleaker Musikkfestival


14 forskjellige innslag er med, deriblant utdelingen av Bydel Ullern kulturpris klokken 19.15. Nesset fikk for øvrig selv kulturprisen i 2011.

Talentfinalist

– Jeg vil også gjøre oppmerksom på et nytt innslag, som kommer til å vekke oppmerksomhet. Vi har fått tak i tryllekunstneren og illusjonisten MagiCurty, som gikk til finalen og imponerte enormt i Norske Talenter. Dommerne var trollbundet. Mia Gundersen sa at dette var noe av det beste hun hadde sett i Norske Talenter. Det er bare å glede seg. Han går på cirka klokken 16.30. Se MagiCurty i Norske Talenter her.

Sponsorer og festivallotteri

Festivalområdet er parkeringsplassen på andre siden av veien for Kaktus Mat og Vinhus. Det blir telt over plassen og servering av grillmat og drikke, med alle rettigheter.

– Uten Kaktus hadde vi ikke fått det til. De sponser oss og stiller med mannskap blant annet til rigging hele dagen. Ellers er festivalen et godt eksempel på hva frivillighet kan få til. Vi er cirka 30 personer som er involvert i arrangementet og det er knallhard jobbing. Vi har ikke penger når vi starter. Takket være Bydel Ullern og sponsorene våre er vi nå nesten i mål. Vi kommer i mål hvis publikum er snille og deltar i festivallotteriet vårt, oppfordrer Nesset.

Mange roller

Han kommer ikke til å sitte stille på arrangementsdagen. Han er selv på scenen ved flere anledninger. Han spiller fløyte i Lilleaker Janitsjar, slagverk i Lilleaker Storband og er vokalist i Selfdefence. At han har flere styreverv knyttet til ulike deler av musikkmiljøet og frivillighet og i tillegg synger i to kor, viser at primus motor er en mann med stort engasjement.

– Vi skal ha fokus på det som skjer lørdag. På formiddagen er det de unge utøverne som skal i ilden med Lilleaker skolekor, Bestum Kammerorkester, band fra Stoppestedet/Oslo musikk- og kulturskole og Lilleaker Skoles musikkorps før tryllekunstneren. Så kommer "voksenavdelingen", sier Nesset.

For at det ikke skal bli en ren oppramsing, se programmet på festivalens hjemmeside.

Frivillighet og næringsliv

– Jeg vil gjerne også ha fokus på hvor viktig det er at næringslivet støtter frivillighet. Mange frivillige organisasjoner sliter med et lunkent næringsliv. Som sagt, uten våre sponsorer ville det ikke bli noe arrangement. Derfor fortjener våre sponsorer og samarbeidspartnere å bli nevnt eksplisitt. Bydel Ullern, sammen med Kaktus, CCVest og Mustad Eiendom er for eksempel alltid med, sier Nesset.

Øvrige er Møller Bil, Ramirent, Statkraft, Eie Eiendommsmegling, Lysaker Elektriske, Lilleaker Dekk, Expolight og Lilleaker Lions.

– Takk for all innsats og støtte. Nå blir det folkefest, sier entusiasten.

SkjeriVEST!


Flere nyheter på Akersposten.no:

Slik blir "Lysaker By"

Han bygger "nye" Lilleaker

– Jeg håper livsgrunnlaget ikke blir tatt fra meg

Mørke skyer over Ullern – men sjefen er optimist

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!