RØA/HOLMEN: De inspireres av egne barn, «dustete overskrifter, rare hendelser og irriterende oppførsel fra diverse personer i det offentlige rom». Det kan vi lese i forordet i den rykende ferske sangboken «Molly & Partner», som hadde sitt lanseringsshow søndag på kulturhuset Røverstaden, rett under Konserthuset.

Der fikk de fremmøtte, som var i alle aldre, servert en rekke av de 21 sangene fra sangboken, ispedd moro og ablegøyer, fra Marianne Krogness (Molly) og Karoline G. Herlofsen (Partner).

Som Molly & Partner har de to, som bor på henholdsvis Holmen og Røa i det virkelige liv, de siste årene gjennomført rundt 120 forestillinger. De har også lagd 10 hørespill for NRK Radio og gitt tre cd’er.

Vi spør Karoline Herlofsen hvorfor det nå var tid for en sangbok.

– Nei, det var mest fordi vi hadde litt tid akkurat nå, og da ringte vi Musikkforlaget og spurte om de ville gi den ut, sier hun. – Vi ble invitert på møte, og da var det ikke snakk om «om» vi skulle lage den, men om «hvordan» og «når».

Fra store spørsmål til vissvass

«Vi er både stolte og glade over at mange skoler allerede bruker flere av sangene i oppsetninger og i undervisningen Sangene våre handler om alt fra de store spørsmålene i livet, rare historier og det skjæreste vissvass,» kan vi lese i forordet.

Ja, vissvass er det absolutt når lett uansvarlige og virrete Molly, ganske uredd og uten hemninger, finner på de rareste påfunn, mens Partner må anstrenge seg godt for å holde Molly i tøylene. Det er det slett ikke alltid hun klarer, og slik blir det mange pussige situasjoner. Molly & Partner har ingen penger, men har derimot et hull i veggen bak sofaen, der det stadig vekk kommer godteri ut.

Så går jobben ut på å bytte til seg nyttige ting for godteriet. Hva kan man for eksempel få for ti seigmenn? Svaret får vi faktisk i et av versene i selve Molly & Partner-sangen:

«Vi trenger ikke penger
for vi har vår egen magi.
I et hemmelig hull i hullet i veggen
er det mengder av godteri.
Og trenger vi noe så bytter vi bare
to Kvikk-Lunsj mot femten moreller.
Ti fox mot en lakx.
en daim mot en lime
eller 10 seigmenn mot et lammelår
med kantareller. Kantareller!»

De to synger om mye forskjellig, for eksempel om hva som skjer hvis du glemmer å pusse tenner i flere uker i strekk, om de som i stedet for å bli fotballproff heller vil danse på bordet, om mannen som samlet på tid – og ikke minst om mamma som er så opptatt av mobilen sin at barnet må sende nattaklem til mamma via Facebook for å nå frem med budskapet.

Alle tekstene er lagd av Krogness og Herlofsen, og de har fått med seg mange drevne komponister, som Arne Garvang, David Chocron, Anders Rogg, Lars Martin Myhre og Kari Iveland.

Syng i vei!

Bakerst i boken ligger cd’en med alle sangene, ikke minst som «singback». Det vil si at du faktisk kan lage din egen karaoke-seanse og synge sangene selv.

Eller du kan naturligvis spille sangene ut i fra notene i boken, for eksempel på gitar eller piano.

Boken kan du bestille på Musikkforlagene.no, eller du kan bestille den i nærmeste bokhandel.


LES OGSÅ: – Vi vil jo at barna skal få vokse opp