BYDEL VESTRE AKER: Målet er å få folket ut på tur i sitt nærmiljø. Det er 60 stolper man kan jakte på, og disse plasseres rundt i hele Vestre Aker, fra Korketrekkeren til Røa Torg. Moroa starter onsdag 1. juni og holder på ut oktober.

– Vi vil utfordre små og store, fra barnehager til eldresentre og enkeltpersoner til å bli med på Stolpejakten! Det er også supert for folk som har flyttet inn i bydelen og ikke kjenner området så godt, sier styremedlem i Heming Orientering, Anders Flågen.

Frister med konkurranse

I Stolpejakten skal du finne stolper ved hjelp av en kartmappe, som du får gratis hos Anton Sport på Røa og i bydelsadministrasjonen eller elektronisk kart i app. Det er enkelt og gratis å melde seg på. Det gjøres via kartet, appen Stolpejakten som kan lastes ned fra Google Play eller AppStore, eller inne på nettsiden stolpejakten.no.

Stolpejakten skal være gøy, lærerik og bra for helsa, men Bydel Vestre Aker frister også med fine og sporty premier. Konkurransen går ut på at man skal finne og registrere så mange stolper som mulig. For hver stolpe du registrerer, øker sjansen for å vinne premier som deles ut lørdag 5.november på Anton Sport Røa.

BU-Hanssen skal finne alle

– Dette er viktig, faktisk midt i smørøyet, en fin måte å få folkehelse inn i dagliglivet på, sier bydelsutvalgsleder Lars Asbjørn Hanssen. Selv har han store planer om å finne stolper over hele bydelen.

– Jeg har gjort en avtale med kona mi, vi skal finne alle stolpene. Da lærer vi enda mer om bydelen og blir enda sprekere, smiler han.

Gøy og lærerikt

Man kan også lære litt om nærmiljøet sitt på Stolpejakten. Historielagene for Ullern, Røa, Bygdøy og Vinderen har bidratt med sin kompetanse om lokalhistorie i bydelen. Flere av stolpene er plassert på steder med historisk verdi, og hvis du scanner QR-koden på stolpen, kan du lese om stedet.

– Visste du hvor folk hentet vann i gamle dager? Det kan du lære gjennom Stolpejakten, sier Flågen.

Stolpejakten i Vestre Aker er et samarbeid mellom ildsjeler i Heming Orientering og Bydel Vestre Aker.

– Vi fikk en hyggelig henvendelse, da så vi muligheten til å ta turkonseptet til en mer spennende verden. Vi håper folk får lyst til å smake mer på sporten vår. Da står vi klare til å ta dem imot!

Skal være for alle

– Målet er å få med 1000 påmeldte, da blir vi fornøyde. Men vi satser på flere! Det er mange sporty mennesker i bydelen, vi har en god forutsetning, sier Lorentzen som samtidig påpeker at Stolpejakten er for alle:

– Dette er ikke bare for de supersporty. Du må ikke ta på gummistøvler eller tursko, du kan finne en stolpe etter jobb eller på søndagsturen.

Lorentzen håper så mange som mulig vil ta seg turen ut i nærmiljøet, og hun påpeker at politikerne i bydelsutvalget også kommer til å delta.

Nysgjerrig? Kontakt folkehelsekoordinator Ragnhild Lorentzen: ragnhild.lorentzen@bva.oslo.kommune.no eller på 23476022.


FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

7-Elevens dager på Røa er talte

– Røatunnel har hovedprioritet


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!