(Avisa Oslo)

Det melder Spesialenheten for politisaker i en pressemelding onsdag morgen.

Politiet i Oslo skjøt en mann i beinet på E18 ved Bygdøylokket grytidlig onsdag morgen, etter at mannen skal ha truet forbipasserende med kniv, og forsøkt å ta seg inn i biler.

Belyse hendelsesforløpet

– Spesialenheten er varslet om at politiet har skutt en person på Bygdøylokket i Oslo. Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforsking. Formålet med etterforskingen er å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd, heter det.

Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser. Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersonene og vitner så snart som mulig.

Av hensyn til den videre etterforskingen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt, skriver Spesialenheten.

Våpeninstruks

Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet av Oslo-politiet etter å ha avfyrt et rettet skutt mot mannen som truet bilistene.

Enheten skal etterforske om det var hjemmel etter politiets interne våpeninstruks til å avfyre skudd da den alvorlige situasjonen oppsto.