ULLERN: – Vi skulle veldig gjerne ha vunnet og sånn sett vært ferdig med play off, og det gjør det ekstra tungt. Men vi visste at da vi kom i play off, så handlet mye om å kunne takle alt og omstille oss. Det er det eneste som er viktig for oss nå. Vi skal ikke grave for mye i dette, sier trener Lars Abelsen.

Status når alle tre lagene nå har spilt to kamper, er at alle står med tre poeng. Larvik fikk med seg to poeng inn i serien, men har kun tatt ett poeng på sine to kamper, og Aker fikk med seg ett poeng, slo Larvik på bortebane. Tertnes på sin side har tatt tre poeng på sine to kamper.

Dermed er alt helt åpent. To av de tre lagene får fornyet kontrakt i eliteserien, Rema 1000-ligaen, neste sesong.

Hvis du ser på hvordan tabellen rangeres, så står vi sånn sett likt igjen. Nå blir det skikkelig spennende med kampen i helgen mellom Larvik og Tertnes, og den vil jo vi følge spent med på. Skulle Tertnes klare å vinne der, så er det nok at vi slår Larvik hjemme, og da er det Larvik som går i play off. Andre veien så er det nok at vi slår Larvik, så er vi sikret. Så vi har skaffet oss et godt utgangspunkt, sier Abelsen.

Det kan også bli sånn at ting ikke avgjøres før Aker reier til Bergen 16. mai.

– Hvis Tertnes vinner og kommer opp på fem poeng og vi taper for Larvik, så står begge de på fem poeng. Da er Larvik ferdig, og vi må til Bergen og ta to poeng og ta dem på innbyrdes, sier Abelsen.

Slapp inn "alt" etter pause

Aker var på høyde med gjestene fra Bergen hjemme i Ullernhallen onsdag kveld, og femten minutter ut i matchen sendte Marie Louise Berg hjemmelaget opp i 6-5 ledelse.

Så begynte vertene å levere den ene feilen etter den andre, mens Tertnes løp inn tre kjappe. Trener Abelsen tror det ble bortimot syv tekniske feil.

Det verste er alle de personlige feilene egentlig. Det er så enkelt at hadde vi klart å minimere alle de i kontra, så hadde ting vært annerledes. For de scorer alt for mange enkle mål som de får servert, dessverre, sier han.

Aker-treneren mener at elevene hans måtte kjempe for hvert eneste mål og Tertnes holdt seg i førersetet så og si hele førsteomgang.

– Vi klarer ikke å få nok dimensjon på spillet, og det blir mye rundt Janne. Vi trenger mer dimensjon og flere som melder seg på. Det er okei bakover, men det er noen der vi skulle tatt. Jeg føler at vi har mer å gå på framover, sier Abelsen.

Halvt minutt før pause utlignet Ine Grimsrud til 12-12, mens Maren Austmo Pedersen reddet fra Avril Mikkelsen Frei.

Med 12-12 til pause så det vel og bra ut da Marielle Nordvang sendte Aker opp i 15-14 ledelse snaue fire minutter etter pause.

Så begynte det meste å renne inn bak Maren Austmo Pedersen og forsvaret.

Vi får liksom ikke demmet opp, og det var en tung periode. I starten klarer vi delvis å få kontroll, men akkurat den perioden på tolv-tretten minutter er veldig vond, for da havner vi fem-seks mål bak, sier Abelsen.

Tertnes styrte det meste på banen og elleve minutter før slutt økte Henrikke Kjølholdt til 26-20 for Tertnes, mens Aker virket usikre.

– Det er ikke helt likt oss heller, for vi står og lurer på hvorfor de bryter igjennom en del på utsiden av toer. Vi vet ikke helt hvorfor vi er så svake der, sier Abelsen.

Litt etter litt prøvde han ut forskjellige konstellasjoner og Aker nærmet seg Tertnes noe.

Da det var fem minutter igjen, kom vi fire bak, og vi klarte å få til en sluttspurt, men det holdt ikke helt inn. Når ikke ting funker, så må du bare jobbe enda hardere og finne løsninger, ikke bare stå der, sier Abelsen.

Tertnes vant til slutt 28-26.

Jobber med plan B og C

Etter å ha spilt i enten Nadderud Arena eller Oppsal Arena får Aker spille play off-kampene hjemme i Ullern Flerbrukshall, og mot Tertnes var det en helt annen stemning enn hittil i sesongen.

Vi spiller jo egentlig bare bortekamper i løpet av en sesong og det er litt tøft når du ser hvor viktig det er å ha hjemmepublikummet med deg. Det er klart at du får tilskuere i de andre arenaene, men ikke like mange som du får her, så det er litt synd at det er sånn, sier styreleder Tom Erik Myrland.

Han er enig i at Aker mangler den lokale tilhørigheten når de ikke får spille i Ullern Flerbrukshall.

– Det er det vi ser og det er det vi trenger for å bygge denne klubben og for å være en inspirasjon for de lokale håndballjentene som er en del av ideen vår, samarbeidet med Ullern for eksempel. Så det er veldig synd at vi ikke får lov til å spille her. Du ser hvor god stemning det blir når vi gjør det og jentene elsker å spille her selv, for det er en fin hall, sier Myrland.

Nå vurderes det hvor klubben skal spille neste sesong.

Det er på den tiden av året hvor neste sesong planlegges og terminlisten skal settes, så vi jobber med saken, og ser på de ulike alternativene. Vi har søkt om dispensasjon her igjen, men har ikke fått formelt svar. Vi må ha en plan B og kanskje en plan C også, sier Myrland.


KAMPFAKTA

Aker 26 (12)

Tertnes 28 (12)

Rema 1000-ligaen kvinner, håndball

Ullern Flerbrukshall

Aker Topphåndball: Maren Austmo Pedersen, Tora Charlotte Tande-Elton - Janne Eklo 9 (2), Marthine Svendsberget 3, Henriette Jarnang, Karoline Borg 1, Anna Linnea Öhrnell 1, Marie Louise Moen Berg 1, Ine Erlandsen Grimsrud 2, Marielle Daae Nordvang 6 (3), Rikke Modtfjeld, Mari Myrland, Marie Loka Øydna 1, Mia Kristin Syverud 1.

Scoringer Tertnes: Marthe Hatløy Walde 1, Henrikke Hauge Kjølholdt 8, Martine Hellesø Knutsen 5, Avril Mikkelsen Frei 5 (1), Emma Holtet 3, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Madeleine Hilby 1 (1), Henriette Espetvedt Eggen 3.

Tilskuere: 200

Dommere: Roger Nestaas og Alexander Baklie.