SØRKEDALEN: – Det er VM og OL som er målet langt der framme, sier Leopold.

16-åringen og søsteren fikk nærmest ski på beina så fort de kunne gå da de var i treårsalderen.

– Det var faren vår som fikk oss med ut på ski i tidlig alder. Vi begynte å gå renn da vi var seks år, forteller Nicoline.

Og som søsken flest blir det litt krangling.

– Vi krangler en del, men det blir jo alltid bra stemning til slutt. Det er mye konkurranser innad, sier Nicoline.

Hvem vinner?

– Jeg, ler Nicoline, før broren skyter inn.

Ikke på ski, da tar jeg henne ganske greit, sier Leopold selvsikkert.

LES OGSÅ: Ikke farlig å bli skitten!

Vant i Sørkedalen

Men én ting er sikkert, og det er at begge gjør det meget bra i hver sin klasse. Han i G16 og hun i J15-årgangen.

Søndag tok Nicoline sin andre seier i Lauritz Bergendahls Minneløp i Sørkedalen, siden hun også vant i i 2022. 15-åringen var i mål 54 sekunder foran Bækkelagets Stine Holter Henriksen.

Jeg følte meg bra helt fra start, og jeg er veldig godt fornøyd med løpet, sier Nicoline.

Men etter først mye snø, og så regn og mildvær, så var ikke forholdene de beste.

– Det var nesten sølepytter i løypa, så det var mye vann, men det gikk fint. Det var nok snø til å gå, mener Nicoline.

Leopold gikk på sin side til topps i G16-klassen foran Sondre Strande Omland (Kjelsås IL). Det var hans andre i Lauritz Bergendahls Minneløp.

Det er et morsomt renn å gå med fine løyper og mange gode på start, så det er alltid gøy å gjøre det bra her, forklarer 16-åringen.

Men det er definitivt Hovedlandsrennet 24-26. februar, som er det store målet.

– Det er det viktigste rennet i løpet av sesongen, sier Nicoline.

Hva er målet der?

– Det er jo å vinne, sier hun.

Broren Leopold forteller at han ikke var helt i form da han var med for ett år siden. Da ble han nummer fire på fem-kilometer fristil, nummer atten på sprinten, mens han var med på å vinne stafetten.

– Der må vi være i god form, sier han.

Hvordan skal dere spisse formen?

Jeg tror det handler om å trene bra i mange uker på rad og begynne å trappe litt ned på treningen når det nærmer seg, holde gode kvalitetsøkter oppe, så tror jeg det skal bli bra, mener 16-åringen.

LES OGSÅ: - Vi har sett frem til å gå renn igjen


Gode lokale løpere

En annen som leverte varene i søndagens renn er Hemings Andreas Fyksen Aas.

Han var best i klassen G15 og vant foran lagkompisen Peder Nupen-Breivik, mens Oliver Gjethammer fra Idrettslaget Try ble nummer tre.

Det er lenge siden sist. Jeg vant for noen år siden, så det var gøy å vinne igjen, smiler 15-åringen.

Hvordan opplevde du løpet?

– Jeg hadde veldig bra ski, så det var egentlig bare å gå på hele veien. Spesielt den første runden var veldig gøy å kjøre nedover, og det følte jeg at jeg også fikk til bra, forteller Heming-løperen.

Også han sikter mot Hovedlandsrennet hvor han ikke har satt seg helt skyhøye mål.

Jeg har satt meg et mål om topp 30 der, men det kan hende jeg må oppjustere det litt, sier Andreas.

Ellers ble Hedda Njå Bjørkmann nummer tre i J16-årsklassen, Julie Inglingstad fra Sørkedalen IF vant 18-årsklassen som eneste løper, og Hemings Harald Arnesen vant klasse menn senior.

I de yngre klassene leverte også Heming varene. I G14-årsklassen gikk Knut Grennvevet Benserud til topps, mens lagvenninne Hedda Haug Bonnevie ble nummer tre i J14-klassen, og i J13-årsklassen ble Ebba Jensen nummer to og Linnéa Bomann-Larsen nummer tre.

47 ganger med minneløp

Lauritz Bergendahls Minneløp er til minne om langrennsløperen Lauritz Bergendahl, som blant annet vant ti kongepokaler. I år ble det arrangert for 47. gang. På det meste har det vært rundt 1450 og i 2020 var det rundt 900 med, mens det i år var 650 deltagere med.

I fjor hadde vi vel en begrensning på antall deltagere, så da var det maks 600, og i år melder faktisk Oslo Skikrets om litt frafall. Jeg vet ikke, men det begynner å bli noen år siden barna gikk vanlig skirenn, så derfor kan det være noe av grunnen, sier Erik Eiklid i Sørkedalen IF.

Han forklarer også at folk venter i det lengste med å melde seg på.

Bildeserie

Se hvem som gikk Lauritz Bergendahls Minneløp

– Vi hadde påmeldingsfrist på onsdag og allerede da kunne du jo se at det skulle regne i dag. Jeg vet ikke om det er grunnen, men jeg synes 650 er ganske bra, og så er det en faktor til med at det er Norges Cup på Lillehammer, så vi mister de eldste løperne, sier Eiklid.

Onsdag, torsdag og fredag lavet det ned med snø, mens det i natt til søndag og søndag morgen regnet. Da blir det utfordringer med å forberede løypene og Sørkeldalens IF kjørte sporene søndag morgen.

Vi kunne ikke gjøre ordentlig klart før i dag tidlig, så det var litt hektisk da det plaskregnet i morges, og vi skulle gjøre klart alt, men stort sett lander man ganske greit på beina. Vi måtte spa litt snø, litt vanndammer, men jeg tror de fleste ble fornøyd med hvordan det ble, forteller Eiklid.