BOGSTAD: - Det er selvfølgelig kjipt med et sølv, for vi skulle jo gjerne hatt gull. Det var en jevn kamp, og til slutt var Stabæk litt bedre enn oss, sier kaptein Endre Hanto Bruseth (16).

Han har spilt i Røa siden han var barn, mens Vilhelm Gørrissen egentlig er Ready-spiller. For nesten ett år siden trengte begge lagene spillere for å stille et fullverdig guttelag.

Det var fordi begge lagene var litt for få til å stille et ordentlig 11'er lag, spesielt Ready kanskje, og da ble det foreslått at vi skulle slå oss sammen, sier Endre.

Slik ble det, og for Endre og Vilhelm har det vært positivt.

– Det har vært en opplevelse. Røa-spillerne har tatt oss veldig godt i mot, så det har vært bra, sier Vilhelm Franch Barrabes Gørrissen.

Siden flere nå er gamle nok for å spille i juniorklassen, så spørs det hva som skjer med Røa/Ready-laget nå, og det kan bety slutten.

For nå så, men det kan hende at det blir ganske likt om tre år som juniorer, sier Vilhelm.

0-1 til pause

Men tilbake til NM-finalen onsdag kveld på Bogstad, så kan man trygt si at hjemmelaget hadde lagt igjen silkehanskene i garderoben.

I løpet av de 22 første minuttene pådro de seg til sammen fire ti-minuttere.

– Ja. Guttene var litt aggressive, men det er jo bandy. Sånt kan skje, sier trener Iskander Nugmanov.

Men både Vilhelm og Endre mener at de utvisningene ødela hele førsteomgangen.

Vi får mange idiotiske utvisninger som egentlig ødelegger muligheten til å få noe ordentlig spill. Vi blir ikke helt etablert defensivt, og det gir dem det eneste målet deres. De utvisningene gjør at vi egentlig må forsvare oss, og ikke angripe, sier Endre.

Bildeserie

Se bildene i fra NM-finalen Røa/Ready-Stabæk

Men Røa/Ready hadde en stor sjanse da Anton Philippenko nesten danset seg gjennom hele Stabæk-forsvaret, men han fikk ikke ballen over streken.

Tre minutter senere var det i stedet Stabæks Kristoffer Dankertsen Jensen som sendte bortelaget opp i 0-1 etter halvtimen spilt.

Vi burde egentlig hatt de på defensiven der. Vi er ikke oppi personen som skyter, så vi står egentlig og ser på. Vi burde vært oppi spilleren, og det var vi ikke. Da blir vi straffet for det, sier Vilhelm.

Med 0-1 til pause fikk Røa/Ready sjansen til å utligne da de fikk straffeslag, men mål ble det ikke.

Røa/Ready klarte ellers aldri å komme seg til de helt store sjansene.

Vi bommer på den siste pasningen mange ganger. Vi slår jo bra kontringer, men vi mangler den siste pasningen i dag, dessverre. Derfor har vi ikke så mange sjanser til å score, sier Nugmanov.

Samtidig påpeker han at det samme gjaldt Bærumslaget.

– Det er finale og ganske tøft, og jeg synes ikke Stabæk har så mye sjanser heller, så det var ganske jevnt, mener treneren.

Ny sjanse for Vilhelm

For Vilhelm som også spiller på juniorlaget til Ready, så får han en ny sjanse til et NM-gull denne sesongen ettersom han også skal på isen i juniorfinalen mellom Ready og Hauger/Høvik på Gressbanen allerede torsdag kveld.

Det er deilig det, men det er jo selvfølgelig kjipt å tape denne for de som ikke har den muligheten i morgen, sier Vilhelm.

Hvordan skal du lade opp til den kampen?

– Jeg må bare få godt med søvn, legge meg tidlig, få restituert ordentlig, spise godt, og bare ta det helt rolig frem til kampen, sier Vilhelm.

Så da blir det rett hjem og legge seg?

Ja, det blir det. Få litt søvn, bli klar til i morgen, og en ny mulighet, sier Vilhelm.

Bildeserie

Se bildene i fra NM-finalen Røa/Ready-Stabæk