Byrådet bortforklarer skolemangel i Ullern med at områdereguleringen på Skøyen tar tid. Det er ikke troverdig. Byrådet må slutte å prioritere kontorbygg fremfor skoler og få ferdig ungdomsskolen på Hoff.

Skolene i bydel Ullern er overfylt. Særlig på ungdomstrinnet er det kritisk. Ungdom må ut av bydelen eller sitte i brakker for få opplæring. I mellomtiden venter vi fortsatt på at ungdomsskolen på Hoff skal bli klar. Den skulle stått ferdig nå, men kommer ikke før i 2028.

Utdanningsetaten, som har presentert situasjonen for oss i Bydelsutvalget, er også bekymret og forstår at situasjonen er uholdbar. Så hvorfor tar det så lang tid? Beskjeden vi får fra Oslos myndigheter er at områdreguleringen på Skøyen først må bli ferdig. Det er uakseptabelt og en unnskyldning uten troverdighet. De siste årene har en rekke selskaper satt opp svære kontorbygg i samme område.

Hvordan i all verden kan byrådet regulere på plass det 16 etasjes Orklabygget, men ikke en hardt tiltrengt ungdomsskole? Det må byråd for byutvikling Hanna Marcussen, og Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen svare på. Og så må de begynne å ta Ullerns skolesituasjon på alvor. Med den utbyggingstakten vi har i vår bydel, med 6000 nye leiligheter på Skøyen, massive utbyggingsplaner for Lysaker og Montebello og en rask fortetting i småhusområdene, vil ny skole på Hoff på ingen måte dekke behovet fremover. Her må tempoet opp.

Margrethe Geelmuyden (V)
nestleder i komite for kultur og utdanning i Ullern


LES OGSÅ: Hoff skole skulle stå ferdig i 2023 – det er det bare å glemme