RØA: – Vi var flere som syns det var så vellykket at vi ville gjøre det igjen, sier styreleder for Røa Revy- og TeaterSkap/Røarevyen 2016, Christine Wehler Knudtzon til Akersposten.no. Hun var med også på 2014-revyen, som Røa Vel sto bak i forbindelse med vellets 100-årsjubileum.

– Jeg var med i prosjektgruppen, og det var vi som ordnet alt det praktiske og tekniske; avtaler om leie av lyd og lys, billettsalg, stoler, premierefest, avslutningsfest, at skuespillere fikk litt mat, salg i vestibylen og sånt, sier Wehler Knudtzon. – Det var moro, og vi fikk til mye!

Så moro var det altså at ny forestilling er på trappene, med antatt premieredato 4. november 2016 på samme sted som sist, aulaen på Hovseter skole.

Lokale sponsorer

En viktig del av jobben med revyen er finansiering og rekruttering av frivillig arbeidskraft. Sponsorer er på vei inn. Her kan interesserte sjekke de ulike pakkene på revyens nettsider www.roarevyen.no. Wehler Knudtzon kan melde om at blant annet Nordeng har tegnet seg som sponsor, og hun har tro på det er interessant for det lokale næringslivet å støtte en slik lokal kulturhappening.

Det er et stort frivillig løft å få en slik revy på beina. Sist gang var innsatsen stor, og Wehler Knudtzon tror Røa-folket vil mobilisere igjen.

Bli medlem!

– Man kan bli medlem av Røa Revy- og TeaterSkap, og det koster bare 200 kroner. Da forplikter man seg ikke til noe som helst, men blir invitert til våre sosiale treff. Ellers trenger man ikke bidra med noe, men man kan jo gjøre det hvis man vil! smiler Wehler Knudtzon.
(Saken fortsetter under bildet.)

– Husk at det er sikkert 10 ganger så mange som bidrar enn de som syns på scenen, sier hun. – Er du for eksempel nyinnflyttet og ønsker å bli kjent med folk i lokalmiljøet, er dette glimrende!

– Vi har også medlemmer som kun ønsker å være med på festene og se revyen. Det er lov det også!

Ingen tjener på revyen

Røarevyen samarbeider allerede med flere lokale krefter, blant andre Røa Senter, Røa eldresenter og Røa Vel. De er helt avhengig av lokalmiljøets velvilje og engasjement. Røarevyen er non-profit, det er ingen som tjener penger på denne. Samtidig koster det en god del, ettersom man tross alt trenger litt profesjonell bistand, som for eksempel sceneutstyr og profesjonell kapellmester og regissør.

Røarevyen fikk i fjor frivillighetsmidler fra kommunen og har søkt igjen.

– Det kommer godt med. Selv om det er et lavkostbudsjett. De fleste som skal ha betalt, gir oss også veldig gode priser, sier Wehler Knudtzon.

Kreativ prosess

Karoline Herlofsen, Martin Selfors, Frøydis Alvær, Anton Rygg, Audun Brandal og Ellen Steina utgjør den kreative skrivegruppen, der også kapellmester Torbjørn Sletta Jacobsen har vært involvert. Dette er en fin blanding med kreative mennesker som til sammen sitter på en stor dose lokalkunnskap.

– Som sist så skal Karoline Herlofsen ha regien og Torbjørn være kapellmester, opplyser Wehler Knudtzon, som ikke kan røpe særlig mye om temaene som allerede er på bordet.

– Men det kommer til å være lokalt, det er helt sikkert. Det skjer jo alltid mye i nærmiljøet på Røa og i Bydel Vestre Aker. Det blir 100 prosent lokalt, sier Wehler Knudtzon, som oppfordrer deg som mener du har en knakende god idé til Røarevyen om å tipse.

I styret for Røarevyen 2016 sitter, i tillegg til Christine Wehler Knudtzon, Ellen Steina, Anton Rygg, Tor Ivar Riise og Anne Bjørnebye Vik.

– Her er det mange kreative sjeler. Samtidig er de både ryddige og strukturerte. Det er kanskje litt unikt, smiler hun.

Meld deg inn!

Hvis du syns dette høres artig ut og ønsker å bidra, sjekk Røarevyens nettsider, der du blant annet finner info om hvordan du melder deg inn i Røa Revy- og TeaterSkap. Det kan jo ikke skade? For Røarevyen 2016 er medlemmene gull verdt.


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, klikk deg inn og lik oss!


Flere nyheter på Akersposten.no:

Praktvillaen ble revet

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

Klart for handlegate under Røa torg

Sykehjem i vest må nedbemanne med 21 årsverk