OSLO: Det skriver Ruter i en pressemelding.Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss. Sjekk reiseplanleggeren på ruter.no eller i appen.

– For første gang siden 2019 skal vi alle endelig få feire nasjonaldagen sammen, og ikke i små kohorter. Det er meldt om rekordhøy deltakelse i barnetoget i Oslo, og det blir en folkefest over hele landet. Det er veldig mange som skal ut å reise i Ruters områder denne dagen, vi anbefaler alle å beregne ekstra god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser Ruter.

Reisetips

  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram.Husk familierabatten! Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis hvis du er over 18 år og reiser med gyldig billett.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi deg til å bruke Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.