HOLMENDAMMEM: Ved Holmendammen har det vært arrangert feiringer som flere generasjoner har gode minner fra. Bortsett fra i de to pandemi-årene vi har lagt bak oss, er feiringene gjennomført hvert år, uansett om været har bydd på sol, regn eller tåke.

Ved Holmendammen er det store og åpne områder, med plass til alle som ønsker å komme. Dette er en av få tradisjonelle feiringer som fortsatt gjennomføres. Det settes stadig nye deltakerrekorder. Det koster ingen ting å delta, og det er helt greit å ha med sin egen piknik-kurv for den som ønsker det.

– Vi skaper inntekter ved å selge mat, drikke og is, samt arrangere barnas «fiskedam» og hesteridning. Dessuten er det både lykkehjul og lotteri. Dette er klubbens viktigste inntektskilde. Vi beholder ingen ting av midlene selv, men alt brukes på forskjellige sosiale tiltak, forklarer Knut Øvregaard. Han er leder av arrangementskomitéen i klubben og ønsker som vanlig velkommen fra klokken 18.00 torsdag 23. juni.

Inviterer ukrainske flyktninger

I år inviteres ukrainske flyktninger, både barn, unge og voksne spesielt. Det skjer sammen med Bydel Vestre Aker og NAV-kontoret lokalt. De får surre lykkehjul, prøve barnas «fiskedam», hesteridning og spise seg mette med pølser, hamburger, vafler, is og brus uten betaling.

Lions Slemdal ble stiftet i 1961 som en del av verdens største humanitære hjelpeorganisasjon med nesten 1,35 millioner medlemmer i 207 land. Lions Slemdal deltar på nasjonale og internasjonale aksjoner, men klubbens hovedfokus er nærmiljøet. All innsats fra klubbens 45 medlemmer er frivillig.