VESTRE AKER/ULLERN: Onsdag 19. oktober inviterer NAV Ullern og NAV Vestre Aker næringslivet i bydelene til det første av flere næringslivsfrokoster. Første samling finner sted på Deichman Røa.

Målet med næringslivsfrokostene er å skape et sted hvor NAV lokalt og næringslivet møtes.

– Bedriftene og NAV har mange felles interesser. Vi tror at et større samarbeid kan bidra til verdiskaping både for bedriftene og NAV, men ikke minst for arbeidssøkerne som ønsker å bli en ressurs for virksomheten. Frokostseminar er et fint sted å utvikle nye samarbeid, sier Ingrid Ringhus, enhetsleder ved NAV Vestre Aker.

Frokostseminarene kommer til å ha et faglig innhold rettet mot bedrifter, med særlig fokus på hvordan lykkes med inkluderende rekruttering. Første tema er mangfold, integrering og flyktningsituasjonen. I tillegg er det rom for mingling. Klokken 08.00 vil det bli servert frokost, før programmet starter 08.30.

Hvorfor samarbeid

I NAVs nye virksomhetsstrategi frem mot 2030 står samarbeid med arbeidslivet sterkt.

– Norge har mye ubenyttet kompetanse. Vi ser at vi har mange arbeidssøkere med mye god kompetanse som virksomhetene trenger. NAV kan både identifisere, presentere og følge opp potensielle kandidater i en ansettelsesprosess, sier Julie Marie Næss, markedskontakt på NAV Ullern. Som markedskontakt matcher hun blant annet kandidater til ulike stillinger i forskjellige bedrifter.

– Ved å ha en møteplass mellom NAV og næringslivet vil vi få innsikt i både tilbud og etterspørsel for arbeidskraft. Vi ser at bedrifter med et udekket behov for arbeidskraft både kan rekruttere direkte fra NAV eller inngå samarbeid om kompetanseheving for å bygge de ressursene bedriftene trenger, sier Næss.

Samtidig presiserer Lars Martin Vik, markedskontakt på NAV Vestre Aker, at frokostseminaret først og fremst er ment som et faglig tilbud for arbeidsgivere, og et sted hvor bedriftene kan få nye input om hvordan de kan lykkes med å tenke inkluderende i sin rekrutteringsprosess.

– Første frokostseminar er på Deichman Røa. Vi håper at bedriftene i bydelene er nysgjerrig på samarbeid med NAV og vil ta turen for å bli bedre kjent. Vi ønsker alle bedriftene velkommen, store som små og i alle bransjer til frokostseminar 19. oktober mellom 08:00-10:00, sier Næss til Akersposten.

Er du interessert?

Send epost til [email protected] eller [email protected]