BYGDØY/ULLERN: Idrettshallen Bygdøyhus var fylt med både folk og forventninger søndag kveld, da Aker debuterte i Rema 1000-serien, altså eliteserien, i håndball. Aker TH er eliteserielaget til Ullern IF.

Kom bakpå

Marielle Martinsen fikk æren av å banke inne Akers aller første mål på øverste nivå etter tre minutters spill. Laget klarte å holde tritt med favorittene Molde frem til 5–5, før en svak periode fulgte av hjemmelaget.

Drøyt syv minutter før pause var stillingen 5-10.

– Nei, vi var ikke stressa da, sier Karoline Lund til Akersposten etter kampen. Og det skulle vise seg at det var fullt mulig for Aker-jentene å kjempe seg tilbake i kampen.

Ved pause hadde Aker kuttet Moldes ledelse til 9-12.

Best etter pause

– Hva sa du til spillerne i pausen, trener Henrik Wilhelmsen?

– At vi måtte sette opp tempoet og bruke kantene mer, sier han til Akersposten etter kampen.

Og som det skulle vise seg å fungere!

Aker kom ut til andre omgang med større fart og med større presisjon. Fem strake mål ga 14-12, før Molde klarte å score. Og Aker klarte å holde trykke oppe og stresse Molde til å gjøre feil, samtidig som Aker-keeper Vilde Johansen økte redningsprosenten.

Etter hvert som Aker overtok initiativet og i perioder kjørte over Molde med gode kontringer og stadig bedre og raskere kombinasjoner i angrep, steg stemningen i Bygdøyhus, der mer enn 500 mennesker hadde funnet veien til kamp. Det betyr i praksis full tribune.

Til slutt sto det 29-27 til hjemmelaget på tavlen, men det var faktisk et ganske flatterende resultat for gjestene Molde. Kampen var nemlig nærmest avgjort flere minutter før slutt, da Aker ledet hele 28-23 snaut tre minutter før sluttsignalet lød.

Tempoet avgjorde

Aker kunne dermed ta med seg to velfortjente poeng hjem fra Bygdøy, og det var fornøyde spillere og trener Akersposten tok en prat med i minuttene etter kampen.

Kampens beste spiller var Karoline Lund, med sine 10 mål.

– Er du overrasket over at dere slår Molde, som er tippet som medaljekandidater?

– Jeg vet ikke helt. Jeg følte at vi hadde en god sjanse i dag, sier Lund, som påpeker at de var i overkant anspente i første omgang.

– Vi satte opp tempoet, og da var vi bedre, sier hun.

Lagvenninnen Karoline Borg sier også at det var snakk om tempo i pausen.

– Vi hadde en innstilling om å bare «gønne på», og så fikk vi se hvordan det gikk. Vi har jo en tro på oss selv, sier Borg, som scoret ett mål i dag.

– Vi fikk virkelig vist oss frem og ga folk en grunn til å komme tilbake neste gang!

Underdog

– Vi var en underdog, men har vært gode i oppkjøringen, sier trener Wilhelmsen.

Det var altså opp med tempoet og mer bruk av kantene som var blant samtaleemnene i pausen. Dermed scorte Aker fem mål mer enn Molde i andre omgang.

Ettersom dette er aller første gang Aker spiller kamp i Bygdøyhus – og de såvidt har trent i hallen tidligere – var de spente på hvordan det skulle bli å spille kamp i hallen.

– Atmosfæren var jo fantastisk! smiler treneren. Nå er det bare for folk å komme tilbake når vi spiller neste kamp mot Byåsen!


Følg Akersposten på Facebook

Fakta

Rema 1000-serien, håndball kvinner:
Bygdøyhus søndag:

Aker TH - Molde 29-27 (9-12)

Akers toppscorer: Karoline Lund 10 mål

Tilskuere: 517