RØA: - Det var deilig, og det føles fortjent i hvert fall. Vi har jobbet hardt denne uka, og jeg føler at vi endelig fikk ut potensialet vårt, sier Anya De Courcy.

Innlegget fra Synne Masdal var fra øverste hylle, og Røa-spissen selv løp fra markeringen sin og var helt alene da hun stanget inn 2-1 scoringen.

- Jeg fikk beskjed om at jeg kunne være med på frisparket og så merket jeg at ingen markerte meg, og hvorfor ikke gå på ball, sier Courcy.

- Hva tenkte du da du gikk opp på headingen?

- Jeg tenkte at siden jeg var alene og jeg vet selv at jeg er best på hodet, så tenkte jeg bare at jeg skulle ta den ballen. Det var veldig deilig følelse å se den ballen trille i nettet, sier Courcy.

Spissen har ikke vært blant de som har spilt mest for Røa denne sesongen, men har to scoringer så langt i kvalifiseringen.

- Det handler om å være effektiv og utnytte den tiden man får, smiler spissen.

LES OGSÅ: Nå begynner sluttspillet for Røa: - Det er nå det begynner


Fra 0-1 til 2-1

Da Kolbotn kom på besøk stod Røa med to strake tap i kvalifiseringen, og trener Geir Nordby forteller at de visste hva som kom.

De første 45 minuttene var preget av mange dueller.

- Det er sånt klima som er viktig å være forberedt på og kunne stå i. Kolbotn er et tøft lag, mye dueller og mye kriging, og det synes jeg jentene stod veldig mot i dag, og de stod godt i det, forklarer Nordby.

Røa hadde flere muligheter som kunne blitt farlige, som da Solveig Engås kom på høyrekanten, men innlegget mot Tuva Espås ble for upresist, og det er noe Røa har slitt med hele sesongen.

- Det blir igjen på den siste tredjedelen som vi må jobbe enda mer med for å få fullført "expected goals" til en bedre rate. Det å kunne fullføre gode angrep til flere 100% sjanser og mål, sier Nordby.

Kolbotn derimot var langt mer effektive da de fikk spilt seg til et frispark i det 45. minutt, og etter litt klabb og babb i feltet havnet den hos Emilie Østerås som klemmer til fra 16 meter.

Dermed stod det 0-1 til pause.

-Det er sånt som ikke skal skje, for hun står alene på den returen der, og det handler om markering, forklarer Vatshelle Raa.

- Og dere har sluppet inn en del sånne mål?

- Ja, vi har sluppet inn en del sånne rett før pause, så vi ble bare enige i pausen om at vi skulle nullstille, sier Vatshelle Raa.

Og etter hvilen la Røa et lite press på Kolbotn, og tretten minutter ut i omgangen steg Vatshelle Raa selv til værs, og stanget inn 1-1 utligningen med litt hjelp av en Kolbotn-spiller.

- Jeg tror de hadde mye fokus på Ragne som lå foran der og det var ikke mye markering på meg, så da var det enklere å bare gå på den. Det var veldig deilig å få hull på byllen. Vi hadde jo mer spill, og det er viktig å få den bekreftelsen og 1-1 etter at vi kom ut fra pause, sier Synne Vatshelle Raa.

Og scoringen ga litt vitamininnsprøytning for Røa som fortsatte å jage, anført av en løpende Tuva Espås.

- Vi fikk litt mer guts og troen på det da vi fikk det 1-1 målet, sier Vatshelle Raa.

Mens Kolbotn slet med å bryte igjennom Røa-forsvaret gjorde trener Nordby et par grep hvor han først satte inn Anya De Courcy og så til slutt Nadia Ryan Pinto.

- Både Anya og Nadia, som kom inn, bidro ganske godt, så vi traff godt på planene som vi hadde lagt før kampen, og dette var jo også coaching i den såkalte verdensklasse, sier Nordby med et glimt i øyet.

- Det var det, ja?

- Ja, helt avgjørende, smiler han.

Men fra spøk til alvor, Anya Courcy var den som stanget inn 2-1 målet seksten minutter før full tid, og selv om Kolbotn hadde et par cornere, så ble det ikke noe mer ut av det.

- Jeg tenkte at denne har vi. De hadde et par cornere, men vi fikk klarert og fikk ballen tilbake. Det har ikke så mye å si at de har cornere hvis vi tar duellene 100%, sier Courcy.

LES OGSÅ: Røa ble kriget i senk


Lys i gruppa til tross for mørke daler

Med 2-1 seier var trener Nordby naturlig nok en fornøyd mann etter kampen.

- Vi har jobbet utrolig hardt for det og i dag fikk vi lønn for at vi ikke gir opp, all ære til jentene for det. Til tross for mørke daler og tunge skyer, så har vi hatt et lys i gruppa, og det tror jeg har vært utrolig viktig, sier Nordby.

For etter to strake tap mot TIL2020 og Arna Bjørnar var seieren viktig, og Nordby selv beskriver det som en nøkkelkamp.

- Hadde vi mistet den, tror jeg mye av håpet hadde vært ute, men vi greide det, og det var en helt avgjørende kamp vi i hvert fall ikke måtte tape. Når vi i tillegg vinner den - er det veldig bra, sier Nordby.

Nå venter Lyn borte, før Lillestrøm kommer på besøk, og så Avaldsnes borte i siste sluttspillkamp.

- Det viktigste for oss er egentlig at vi får gjort gode treningsuker. Det er egentlig der det ligger og igjen må vi ha dagen, men det må alle lagene ha. Vi må ta en trening om gangen og legge opp en god uke sånn at vi får en god inngang til kampen vi skal spille, for det blir viktig nå. Nå får vi også en liten pause, for det er spillefri til helgen. Vi skal bruke den godt, forteller Nordby.

Røa innehar nå fjerdeplassen på tabellen og som nevnt tidligere, gir femteplassen kvalifisering mot vinneren av sluttspillet i 1. divisjon, mens de to siste spiller 1. divisjon i 2023. De fire øverste er trygge.