RØA: Beboerne i og rundt Fådveien på Røa har levd med innspillingen av den kjente og kjære tv-serien helt siden 2013. I det fiktive tettstedet Granli har dagliglivet gått sin skjeve gang, og serien er blitt stadig mer populær med årene.

Humorserien regnes som den mest sette i NRKs historie.

Akersposten var sommeren 2018 på besøk i det kjente, brune huset, som altså ligger midt i Fådveien på Røa, ikke langt unna Røabanen. Det ikke alle tv-seerne er klar over, er at inne-scenene til både Silje og Jonas og Lisbeth og Frode spilles inn i dette huset, som ble kjøpt av NRK da innspillingen skulle starte opp. De to leilighetene ligger i virkeligheten i hver sin etasje i samme hus.

Nylig gikk NRK ut med nyheten om at kommende sesong blir den aller siste. Det betyr at det er siste gang folk i nabolaget må ta hensyn til tv-innspilling i veien.

– Det går jo nesten ikke an å drive med hagearbeid eller å spyle gjerdet her når vi holder på. Naboene her må være verdens mest tålmodige! sa Pernille Sørensen til Akersposten i 2018.

Hva skjer med det brune huset?

Til NRK forteller at huset begynner å bli veldig nedslitt, og at det er enda usikkert hva som vil skje med huset etter innspillingen.

– Det trengs å pusses opp før det kan brukes til noe annet. Det blir nok revet – med mindre en ihuga «Side om side»-fan har lyst til å kjøpe det, sier prosjektleder og kreativ produsent, Sigmund Falch.

I 2018 spurte vi Tore Sagen om kanskje han kunne tenke seg å kjøpe det brune huset den dagen innspillingen er ferdig.

– Kanskje! sa han den gangen.

Det gjenstår å se hva som skjer. Det som er sikkert, er i hvert fall at huset, som ikke var topp moderne da NRK flyttet inn for 10 år siden, er i ganske utslitt.

– Det trengs å pusses opp før det kan brukes til noe annet. Det blir nok revet – med mindre en ihuga «Side om side»-fan har lyst til å kjøpe det, sier han.

Kan ikke gå i blårutete skjorte

Pernille Sørensen, som for øvrig bor i Sørkedalen, sier til NRK at etter 10 år har rollen satt sine spor.

– Jeg klarer ikke å gå med blårutete skjorter lenger, for da blir jeg Lisbeth med en gang. Jeg går heller ikke i crocs, enda så behagelige de skoene er.

Se hele saken på NRK her