– Jeg har ambisjoner om å bli best. Målet er å nå helt opp i verdenstoppen og kunne vinne VM- og OL-gull, sier Myhre.

Og selv om det er et stykke opp ennå, har 24-åringen så smått startet på veien og kommet seg til flere kvartfinaler i sprint i verdenscupen. Forrige helg kvalifiserte han seg dessuten til semifinalen i Davos, Sveits.

– Det var gøy å endelig ta steget videre der. I verdenscupen har det vært stopp i tre kvartfinaler, og nå var det soleklare målet at jeg måtte videre derfra. Jeg har følt at jeg har vært god nok til det, så det var veldig deilig å få det til, sier Myhre.

Men i semifinalen var det stopp, og Simen endte til slutt som nummer åtte totalt.

– Jeg var litt treg ut fra start, så jeg kom i dårlig posisjon, og det gikk fort. Så da klarte jeg ikke å ta de posisjonene jeg trenger når det skal avgjøres. Da ble jeg nummer fire i stedet for å være helt oppi der, sier Myhre.

VM i 2025 er den store drømmen

Da Akersposten besøkte 24-åringen hjemme sto han på farten til å reise til Sjusjøen for å gå på ski.

– Jeg skal fortsette treningen der det er enda litt bedre skiforhold, og så skal jeg hjem for å feire jul tre-fire dager fra lille julaften til tredje juledag. Så er det opp til Sjusjøen for å trene litt mer, sier han.

Selv forteller han at han trener to ganger om dagen bortsett fra et par hviledager innimellom.

– Man ligger på mellom 15 og 25 timer i uka ofte. Det kan variere litt på grunn av periodisering, men snittet ligger nok der, mener Heming-løperen.

Så at det er jul blir ikke noe hvilepute for deg?

– Nei, det blir ikke det. Ferien min kommer i april, så julen er like mye trening som ellers. Det er viktige renn tidlig på nyåret, så det er viktig å trene godt for å være klar til det, forteller Myhre.

Da venter først løp i Skandinavisk Cup i Finland før han skal gå NM i Gjøvik, og så håper han etter hvert å få sjansen i noen flere verdenscuprenn.

– Det er vanskelig å vite på forhånd, men det er det som er målet i hvert fall, sier Myhre.

Hva tenker du om det som venter?

Jeg tror det blir bra. Jeg synes formen har vært stigende en stund nå og jeg håper det kan fortsette, så jeg er veldig positiv til rennene som kommer, og at jeg får gjort mitt beste der, sier Myhre.

VM i Planica i 2023 går av stabelen i februar, men det er ikke noe han selv tenker så mye på siden han er sterkere i skøyting og sprinten der skal være i klassisk.

VM på hjemmebane i 2025, hvor det er skøytesprint på programmet er derimot noe han satser knallhardt i mot.

Det å kunne være med der og kjempe om medaljene - er den store drømmen. Det hadde vært noe stort, sier Myhre.

Fra Koll til Heming

Det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, og det er vel ikke veldig langt unna når det gjelder Myhre.

– Jeg tror ikke jeg var mer enn tre-fire år da jeg fikk ski av mamma og pappa, og søsteren min gikk også på ski. Så det var å prøve å henge på henne de første årene. Jeg ble litt frustrert da jeg ikke klarte det, men etter hvert tok jeg vel henne igjen. Det er en drøm jeg har hatt om å bli profesjonell skiløper siden jeg var syv-åtte år, smiler Myhre.

Da han var seksten, ble han mer og mer seriøs.

– Da begynte jeg på Wang Toppidrett og begynte å trene mer, og være mer seriøs, mer dedikert til treningen, sier Myre.

Nå er han en del av Team Elon Oslofjord, som er et regionsteam for de løperne som er rett under landslagsnivå.

– Det er et veldig sterkt team med mange gode løpere, og alle på laget har hatt god fremgang de siste årene. Det er veldig gøy å være en del av det laget, forteller han.

I dag representerer 24-åringen IL Heming, men det har han ikke alltid gjort. Da han begynte med langrenn var han i Koll, men gikk til Heming da han var atten.

– Jeg er oppvokst i Koll-land, og det var det som var naturlig da. Jeg trivdes veldig godt med det, men etter hvert ble det få utøvere igjen i klubben å trene med. Heming hadde et stort og et bra miljø, og gode trenere, så da ble det å bytte dit, sier Myhre.