RØA: – Jeg synes det er interessant, for når du spiller for et topplag, er det ikke mange kamper som blir spennende. Jeg har fått bra tilbud. Jeg er glad for å kunne hjelpe et nesten juniorlag til å holde plassen i eliteserien, sier Nugmanov.

Hvis du har fulgt med på norsk bandy, så har du kanskje også lagt merke til kasakhstaneren?

32-åringen kom til Norge i 2015 hvor han da spilte for Høvik, før han gikk til Ready. Der gjorde han seg bemerket med å bli kåret til årets spiller i eliteserien med 29 mål og 30 assists sesongen 2019/20, i en sesong da Ready tok seriegull. Sesongen 2020/21 ble det et nytt gull, mens det i fjor ble sølv på laget fra Gressbanen.

Nå er det nyopprykkede Røa og spill på Bogstad kunstisbane som gjelder for 32-åringen.

Jeg skal fortsette å jobbe hardt på treningene, noe jeg synes man må gjøre for å holde nivået så lenge som mulig. Jeg håper å spille i ti år til, så får vi se hvordan det blir. Det er mange som gjør det, sier han selv.

Spennende å hjelpe

Men det kom nok som en liten overraskelse på mange at han signerte en ettårskontrakt med Røa.

Hvorfor Røa?

– De rykket nettopp opp, så det er litt spennende å hjelpe ungguttene som jeg er på lag med nå til å bli bedre, sier Nugmanov.

LES OGSÅ: Herjet i nabooppgjøret

Går mot en tøff sesong med ungt lag

Jeg tror det blir tøft, men det gjør jo ting spennende, ikke sant? sier Nugmanov til Akersposten før seriestart.

Årets bandysesong ble litt utstatt grunnet at isleggingen i Oslo ble minst et par uker forsinket. Seriestarten til Røa-gutta skulle egentlig vært et møte med Ullevål på bortebane. I stedet ble det åpning sist onsdag denne uken. Det endte med et knepent 5-7-tap mot Høvik.

Selv vet veteranen at han kommer til å få mye ansvar.

– Jeg er klar til å ta det ansvaret 100 prosent, siden jeg også jobber som trener, og jeg kan hjelpe andre som vil bli bedre. Det er bare positivt, sier 32-åringen.

Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

Jeg er mer glad i å slå pasninger enn å score selv, sier Nugmanov.

Det blir vel en del i år også?

– Jeg håper det. Jeg håper det selv om det er litt vanskelig når man begynner med noe nytt. Men jeg håper det blir bra.

Og det kommer til å bli en travel sesong, for ved siden jobb i Bymiljøetaten, bandyspill i Røa, skal han også kjøre ismaskinen på Bogstad kunstisbane og trene et guttelag i Røa.

Jeg har allerede begynt å jobbe med et guttelag. Jeg har ikke så mye tid egentlig, men hvis jeg har tid, så er jeg med. Det blir mye å gjøre i år, forklarer kasakhstaneren.

LES OGSÅ: - Kommer til å vinne flere titler i fremtiden


Ungt lag

Ellers kommer nok Røa til å være et av de yngste lagene ettersom de har rundt 16-17 juniorer i en stall på cirka 22 spillere, og en av de er Simon Scott (18)

18-åringen har spilt i klubben hele oppveksten og er en av dem som nå har tatt steget opp på A-laget.

Det blir veldig gøy, en ny og spennende utfordring. Det er også veldig gøy å spille med de jeg har spilt med siden jeg var liten gutt, det er også mange av de som har tatt steget opp på A-laget, sier Scott.

Hva tror du blir den største utfordringen?

– Det tror jeg blir at det er mange andre lag som har spilt i eliteserien i mange år, og de har mye erfaring og mye rutine, mens vi er et veldig ungt lag. Så jeg tror vi har litt å ta igjen der, at vi må jobbe enda hardere for å oppnå målene våre, mener 18-åringen.

Selv var han med på Norges sølvmedalje i U19-VM i mars hvor det ble tap for Sverige i finalen.

Først og fremst var det en veldig morsom og kul opplevelse å få spille med det norske flagget på brystet, og spesielt når det gikk så bra som det gjorde, sier 18-åringen.

21 år siden Røa sist var i eliteserien

Trener Patrick Heed er fornøyd med å ha en spiller av Iskander Nugmanovs kaliber på plass.

Det er alltid interessant med gode spillere, og Iskander var vel en av de første som vi tenkte at vi trengte for å forsterke laget, og som Simon var inne på, så har vi et ungt lag. Vi trenger noen med rutine og erfaring for å forsterke laget, mener Heed.

Hvordan ser laget ut nå?

– Vi har samme spillertropp som i fjor, og så har vi fått inn tre helt nye, og Eskil som vi hadde halve sesongen i fjor (avsluttet sesongen i Ready), sier Heed.

Når Røa nå er tilbake i toppen av norsk bandy denne sesongen, er det faktisk 21 år siden sist Røa spilte i eliteserien.

– De som spilte for A-laget da, spiller stort sett oldboys eller veteraner nå, så vi har fått med oss en gjeng som kommer til å være på kamper, og hjelper oss på arrangementer. Det finnes et veldig driv i klubben med mange som vil hjelpe til. Så det er moro.

Hva er målet denne sesongen?

Det er naturlig nok å bli i eliteserien noe som vil si å ikke komme sist, og så håper vi selvfølgelig på sluttspill. Alt over det er bonus, forteller Heed.