RØA: Torsdag kveld satt Fredrik Otterstad i stolen på Deichman Røa, i prat med Karoline Gregersen Herlofsen. Allerede som ung gutt var han hekta på sang, og veien var kort til en plass i legendariske Sølvguttene, der faren også hadde sunget.

Som 12-åring hang han ved Operaen, den gamle altså, fordi Pavarotti skulle ha konsert. Alle billetter var utsolgt for lenge siden, men en journalist så ham og lagde sak på guttungen som så veldig gjerne skulle vært på konsert, men som ikke kom inn. Dette kom Pavarotti for øret, og han ble invitert til Gøteborg dagen etter, der han både fikk møte legenden, synge med ham på bakrommet og overvære selve konserten.

- Mange kunne hatt godt av å ha mer musikk rundt seg, sa han og fortalte også om den gangen de manglet et barn etter en konsert i Trondheim, om den gangen han og en venn testet ut klangen på toalett på McDonald's på Majorstuen og ble overrasket.

Hvordan blir man egentlig medlem av Sølvguttene? Hvordan takler man stemmeskiftet? Hvordan taklet de det en gangen den forrige korlederen Torstein Grythe fikk hjerteinfarkt midt under en stor konsert i London?

Hvem inspirerte Fredrik til å gå veldig mye med sixpence? Det er ikke hvem som helst.

Og lurer du hvordan du skal synge aller best i dusjen? Fredrik gir deg tipset!

Se intervjuet her.