Seieren betyr at Roma Isabellas tegning nå er sendt til New York og skal være med i den internasjonale konkurransen. Og skulle hun vinne der venter det mye spennende og gøy.

Verdensomspennende tegnekonkurranse

Denne årlige og verdensomspennende tegnekonkurransen er for barn i grunnskolen, og som oftest med tema fred eller miljø. I Norge foregår konkurransen slik at de beste tegning i de forskjellige skolekretsene kåres først, så i fylkene og så på landsbasis. Og Roma Isabella's tegning er altså valgt ut som landets beste og er allerede vel på plass i FN-bygget i New York. Der skal en jury avgjøre hvem som vinner tegnekonkurransen på verdensbasis.

- Tegner hver dag

Det er ingen tvil om at Roma Isabellas - og dermed Norges - bidrag er veldig godt. Og det er en både tegneglad og talentfull elev som er med i finalen. Tema for årets konkurransen var å tegne en fredsplakat, og det har virkelig Roma Isabella løst flott - selv om faget tegning ikke har veldig stor plass på timeplanen i 7. klasse.

- Vi tegner ikke veldig mye på skolen nå, nei, men jeg tegner hjemme nesten hver dag. Og jeg likte veldig godt tema for årets plakat, så det er selvfølgelig gøy å ha vunnet i Norge og å få være med på hovedkonkurransen i New York!

Ut på tur?

Vinneren av den internasjonale finalen blir altså invitert til New York og FN-bygget. Hvor gøy hadde det ikke vært hvis det ble Roma Isabella!

Vinneren selv har på ingen måte tatt av.

- Jeg regner ikke med noe mer, det er helt sikkert mange flotte bidrag. Men Lyse Montesorriskole er i hvert fall med til finalen, det er veldig gøy.

Lions Lilleaker, som har jobbet for å få med skolene i bydelen på denne konkurransen, hadde nok også gledet seg stort over norsk seier.

Årlig konkurranse

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig, internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Programmet heter "International Peace Poster Contest" og er et samarbeid mellom Lions Clubs International og FN.

Målet med konkurransen er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. Tegnekonkurransen har nytt tema hvert år, og handler alltid om fred på ulike plan. Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år, og fredsplakatkonkurranse arrangeres nå for 35. gang. Det anslås at det er 450.000 tegninger med i konkurransen årlig, og i Norge deltar barn fra rundt 200 skoler.