RØA: Det er knallharde forhandlinger i forbindelse med revisjon av Oslopakke 3, hvor representanter fra Høyre, Ap og MDG sitter i utvalget for Oslo. FrPs Tommy Skjervold mente at Røatunnel var så godt som ute av Oslopakke 3 i de pågående forhandlingene.

Les saken her: Røatunnel trolig ute av Oslopakke 3

Aller høyest

– En av mine hovedprioriteringer er Røatunnel. Det kan jeg forsikre om. Jeg er glad for støtten fra Frp, men hadde trodd Skjervold ville sjekket bedre før han avskrev Røatunnelen, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.


Han satt også som Høyres representant i forhandlingsutvalget for Oslopakke 3, ved forrige revisjon i 2012. Da var Røatunnel inne med planlagt oppstart i 2016, men først nå er konseptvalgutredningen fra Statens vegvesen ferdig.

– Røatunnel er et av prosjektene Høyre har prioritert aller høyest i Oslopakke 3. I de pågående forhandlingene legger jeg stor vekt på at prosjektet også denne gangen er med videre.

Ingen garanti

– Kan du garantere for at Røatunnel er med når forhandlingene er sluttført?

– I forhandlinger er det ikke klokt å stille ufravikelige krav. Da vil forhandlingene lett skjære seg, men som sagt, Røatunnel er en av Høyres hovedprioriteringer. Røatunnelen er definitivt med i forhandlingene, sier Lae Solberg, som har et lite stikk til Frp.

– Forrige gang ga ikke Frp sin tilslutning til Oslopakke 3. Nå håper jeg Frp vil være med på en bred samlende løsning for Oslopakke 3, hvor Røatunnel er med, oppfordrer Lae Solberg.


LES OGSÅ:

– Røatunnel trolig ute av Oslopakke 3

Pågrepet for voldtekt av russejente på Tryvann

– Jeg skal ikke ut i skogen med en gutt!

De gir blanke i russeknutene og ruller heller med foreldrene

Slik slår du et slag for Røarevyen 2016

10-etasjers blokker langs Mærradalen


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!