RØA: De fleste har garantert hørt fotballnavnet Iversen før, så Emma Iversen har gode fotballgener. Nå spiller Vålerenga-jenta for Røa.

– Jeg er heldig med det. Det er onkelen og bestefaren min som har spilt fotball på det høyeste nivået, og så vil jeg prøve å klare det de gjorde, sier Emma.

Det er friske ord. For bestefar Odd er en av de største gjennom tidene og rekorden på 30 mål i én og samme sesong står fortsatt, mens onkel Steffen ble seriemester med Rosenborg fem ganger, én gang med Vålerenga, og vant dessuten den engelske ligacupen med Tottenham. Han fikk også med seg 79 landskamper.

Det er noe å leve opp til, men jeg håper at jeg kan oppnå noe av det samme som de har gjort, sier Emma.

Både Odd og Steffen var spisser, mens Emma befinner seg på midtbanen.

– Jeg er midtbanespiller, så det er litt annerledes derfra. Og så liker jeg å styre spillet på midtbanen, styre opp de på laget, men jeg liker også å score mål. Jeg skal ikke legge skjul på det, men jeg tror at jeg er en litt mer teknisk spiller enn de, forklarer Emma.


Vil bidra til at Røa beholder plassen

Som kjent spilte både bestefaren og onkelen et par sesonger i Vålerenga, og Emma gikk til VIF som 13-åring, og signerte proffkontrakt med klubben i januar. Debuten i Toppserien fikk hun i mai.

Det var veldig stort for meg. Jeg har ventet på det en lang stund. Jeg er ganske utålmodig og etter å ha sittet på benken et helt år, syntes jeg det var på tide. Jeg er veldig glad for at Vålerenga ga meg den debuten, sier Emma.

Etter fire innhopp i Toppserien ble det offentliggjort at 18-åringen ble lånt ut til Røa Dynamite etter å ha trent med laget for første gang for noen uker siden.

Selv forklarer hun at det lenge har vært en plan om utlån til de rødkledde.

– Men så var det noen skadesituasjoner som gjorde at det ble satt på vent og at de trengte meg, og så fikk jeg noen flere innhopp. Men jeg er veldig fornøyd med å komme til Røa, få spille i posisjonen min, og få utviklet meg mer, sier Emma.

Men hvorfor Røa?

– Jeg har veldig lyst til å hjelpe Røa med å holde seg i Toppserien i år og så får jeg fortsatt ha ganske nær kontakt med spillerutvikleren min i Vålerenga. Så jeg har gode trenere her i Røa, men så får jeg støtte fra Vålerenga. Det var mest fordi at jeg var ivrig til å bidra til at Røa holder seg i Toppserien, sier Emma.

I første omgang skal hun være på utlån frem til sommeren, men det er en mulighet for at det blir ut sesongen.

Vi skal ta en ny vurdering til sommeren for å finne ut hva som er best for både meg, Vålerenga og Røa, sier hun.

Hva tenker du selv om det?

– Jeg vil ha så mye spilletid som mulig. Det er det jeg tenker, sier Emma.

I hvert fall gikk 18-åringen, som til sammen hadde fire treninger med Røa, rett inn i Geir Nordbys startoppstilling da Røa spilte hjemme mot Arna-Bjørnar.

Det var veldig gøy at Geir og de andre trenerne torde å gi meg sjansen på det. Det var veldig spennende og så gleder jeg meg skikkelig til å spille midtbane, og komme litt inn i spillestilen til Røa. Og så har jeg fått ganske gode tilbakemeldinger fra kampen, så jeg gleder meg bare til fortsettelsen, sier hun.

Røa-trener Geir Nordby forteller til Akersposten at han fikk et godt inntrykk av 18-åringen på trening før matchen.

– Hun gir oss litt friske og nye dimensjoner så jeg var veldig glad for at vi startet med henne mot Arna-Bjørnar. Hun gjorde en solid jobb, sier han.

Drømmer om spill i England

Som de aller fleste har også Emma store ambisjoner på fotballbanen..

Jeg har en drøm om å komme til utlandet etter hvert, sier hun.

Hvilken klubb da?

– Jeg har lenge sagt Barcelona egentlig, men jeg har veldig lyst til å dra til England, og spille der, sier Emma.

Videre spøker hun med at det ikke blir Arsenal.

På herresiden heier jeg på Tottenham, så det hadde vært dumt med Arsenal, men det er bare en drøm å komme til utlandet egentlig. Så vi får ta det når det blir aktuelt, ler Emma Iversen.