RØA: – Det er selvsagt ikke kjekt å tap, og dette var ikke en bra kamp av oss, så vi må steppe opp, og gjøre det bedre videre, sier Hildegunn Sævik.

24-åringen kom til Røa foran sesongen for å kjempe om plassen med Linn-Mari Nilsen, og har startet fem av kampene så langt i sesongen. Hun ble kåret til banens beste i den TV-sendte kampen borte mot Stabæk.

Jeg har spilt de siste kampene, og så er vi et keeperteam. Den som gjør det best akkurat nå, spiller, sier Sævik.

Selv om det har blitt atten baklengs, hvorav fem kom mot seriemester Brann og til sammen seks mot RBK og Vålerenga, så må Røa score mer mål.

– Vi må gjøre det fremover, ha mer å komme med og vi må skape mer, så det må vi jobbe med, sier Sævik.

To skudd på mål på 45 minutter

Og det kom også til syne da Lyn gjestet Røabanen hvor Sævik nok var Røas beste med flere kvalifiserte redninger.

Jeg får en del å gjøre, men jeg burde få mindre å gjøre, og vi burde skape mer, sier Sævik.

Men det klarte ikke Røa.

Lyn var klart best de første 45 minuttene, mens Røa hadde cirka to skudd på mål, og Røa-trener Geir Nordby var ikke fornøyd med det han fikk se.

Vi var ikke helt på. Vi må være litt mer sånn som vi var i andreomgang, og så må vi øve mer på å spille ball til hverandre, score mål og få bedre defensiv struktur, sier trener Nordby.

36 minutter ut i kampen glapp det helt, både for Sævik og Røa-forsvaret da klareringen gikk ut i feltet, og ballen havnet hos Lyns Anna Linnea Palm, som enkelt puttet 0-1 fra åtte meter.

– Det handler om å få klarert ball ut og vi er ikke organisert i boks heller, sier Synne Vatshelle Raa.

Med 0-1 til pause hevet Røa seg et hakk etter hvilen og var flinke på midtbanen, men så var det presisjonen i spillet og holde på ballen da.

Gang på gang gikk ballen rett inn til en Lyn-spiller eller rett inn til keeper.

– Det er presisjonen siste tredjedel som må opp, absolutt, sier Vatshelle Raa.

64 minutter ble Birgitte Bjørlykhaug revet over ende i straffefeltet, og dommer Eirik Wisted-Thu pekte på straffefeltet. Men det påfølgende straffesparket fra Synne Vatshelle Raa strøk på utsiden av stolpen.

Den skal sitte i mål. Når du får sånne 100%-sjanser, så skal det sitte i mål, sier Vatshelle Raa.

Hva skjer der?

Det er ingen andre alternativer. Det sitter i hodet selvfølgelig. Jeg skulle scoret, da hadde kampen kanskje sett annerledes ut, sier Vatshelle Raa.

I stedet gikk Lyn rett i angrep og med en vakker bue over Røa-keeper Sævik økte Anna Linnea Palm til 0-2 to minutter senere.

Vi har en bedre andreomgang, men så scorer ikke vi på straffen, og så går dem og scorer. Det er tungt, sier Nordby.

Og han er klar på hva som må jobbes med.

– Vi må øve enda litt mer sånn at vi får mer presisjon i spillet, sier Nordby.

Må ta én kamp av gangen

Dermed endte det 0-2 på Røabanen nok en gang denne sesongen.

Nå venter først Runar i cupen før Stabæk kommer på besøk 22. mai.

Vi må ta en kamp om gangen. Det er det som gjelder - vi kan ikke tenke lenger enn det, sier Vatshelle Raa.

Uansett kommer det nye seriesystemet i Toppserien hvor poengene til lagene fra femteplass og ned strykes etter grunnserien, og de fem nederste lagene skal møte hverandre pluss de beste lagene fra 1. divisjon.

– Sånn som situasjonen er nå, så er det bra for oss, men det er ikke så veldig motiverende å spille kamper som ikke gjelder, sier Vatshelle Raa.

Og så kan jo Røa håpe at fjorårets spiller i 1. divisjon Tuva Espås snart er tilbake på banen sammen med Ragne Hagen Svastuen (syv mål i 1. divisjon i fjor).

KAMPFAKTA

Røa 0 (0)

Lyn 2 (1)

Røa kunstgress

Toppserien fotball, kvinner

Mål: 0-1 (36) Anna Linnea Palm, 0-2 (66) Anna Linnea Palm.

Gule kort: Mia Rostad Huse (Røa)

Røa: Hildegunn Sævik - Frida Berg Lyshoel, Solveig Engås (81; Rakel Jagtøien Renolen), Birgitte Bjørlykhaug, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, Synne Masdal, Vilde Anett Fjelldal (88; Julie Bruusgaard), Synne Vatshelle Raa, Ochelle Anya de Courcy (66; Cassandra Ella Archontoulis Bogere), Oline Brekke Fuglem, Mia Rostad Huse (66; Christina Elise Osnes-Ringen).

Dommer: Eirik Wisted-Thu (Ready).

Tilskuere: 171