RØA: – Nå kan de som bor på Røa være med på å gjøre en forskjell med tanke om Røa skal ha et lag i Toppserien neste år, eller om de skal ha et lag i 1. divisjon. Den supporten og støtten du får fra tribunen setter spillerne utrolig pris på, sier Per-Ivar Stokkmo, markeds- og mediesjef i Røa.

Røa fikk en pangstart på sluttspillet med 5-0-seier over Åsane i Bergen, og videre i sluttspillet bør man merke seg disse datoene: Søndag 18. september mot Åsane, 2. oktober mot Kolbotn og 23. oktober mot LSK Kvinner. Alle disse er på eget gress, og med to seiere til er mye gjort for Røa-jentene.

Vinner vi den mot TIL 2020 på søndag, så har vi gjort et stort skritt for å bli i Toppserien. Derfor er det ekstra viktig at folk kommer nå, og så har vi to andre viktige hjemmekamper mot Kolbotn og Lillestrøm. Vi har spilt jevnt med begge disse lagene, men ikke fått uttelling. Når vi nå har fått en 5-0-seier mot Åsane, så kan den ytterligere styrkes mot Tromsø til helgen. Fem målscorere, fem mål, da er vi på gang. Det betyr også mye for de neste to hjemmekampene, mener Stokkmo.

Ellers arrangeres også OBOS miniliga med 202 lag fra 30 forskjellige klubber samme dag på Røabanen, og alle inviteres på matchen.

Og det jobbes med pauseinnslag?

– Ja, vi jobber med pauseinnslag. Det vil vi gjerne ha og vi jobber med flere alternativer. Vi har bare noen dager fram til søndag, men vi håper at vi skal lande i hvert fall ett av de, sier Stokkmo.

Annen følelse nå

Det er ingen tvil om at Røa Dynamite Girls har hatt en blytung grunnserie i Toppserien med femten tap og tre uavgjorte på atten kamper, men så er det også slik at i årets serieoppsett er det kun sluttspillet som teller.

Og det skal Røa egentlig være glad for, og kaptein Sarah Suphellen beskriver det som "morsommere" å være i gang med tellende kamper.

Selvfølgelig synes vi ikke at det er noe artig å ikke ta poeng, men det er en annen følelse nå som vi spiller om å holde plassen. Det er artigere nå som vi har noe å spille for, forklarer Suphellen.

Hvordan er lagmoralen nå?

– Den er veldig bra. Til tross for at det ikke har gått så veldig bra og vi har tapt en del kamper, så synes jeg egentlig at vi bare har bygd oss opp og blitt sterkere, til tross for lite poeng i grunnspillet. Jeg synes vi egentlig har hatt stigning i gruppa og vi har taklet motgang sammen og snudd det til å få en bedre og sterkere spillergruppe, sier Suphellen.

LES OGSÅ: Nå begynner sluttspillet for Røa: - Det er nå det gjelder

Espås nærmer seg målform

Da Røa vant 5-0 over Åsane sist helg var Ragne Hagen Svastuen tilbake fra start etter at hun skled på isen i vinter og ødela kneet.

Jeg har trappet litt opp i kamper, jeg startet vel med 15-20 minutter, så det var god timing at første kamp fra start var første tellende kamp i år, sier Svastuen.

Og selv er hun fornøyd med 5-0 seieren i sin første kamp fra start for sesongen.

– Jeg føler ikke at det er noe tvil om hvem som fortjente den seieren og så er det fortsatt mange kamper som skal spilles, men vi var mange hakk bedre enn Åsane, sier Svastuen.

En det er lov til å stille noen forhåpninger til i de kommende kampene er Tuva Espås selv om sesongen så langt har vært en berg og dalbane etter at hun kom tilbake fra skade tidligere i sesongen, og mot Åsane sist helg startet hun målfesten.

Jeg var ute med skade og så har jeg slitt med rytmen etter at jeg var tilbake, men det å score mål er fantastisk gøy og man ser at vi trener hardt på feltet og vi blir bedre for hver dag, sier Espås.

Hvordan er målformen nå?

– Formen min nå så langt i sesongen vil jeg si er på mitt beste. Jeg har fortsatt litt å gå på, men jeg har funnet litt tilbake til meg selv som gjør at det blir enklere for laget å forholde seg til meg, sier Espås.

Uansett lover hun at nedrykk ikke er aktuellt.

Vi er i gang med det som betyr noe. Vi ser mot Åsane at vi er et nivå over dem og de har gjort det bra i 1. divisjon, så det blir spennende mot TIL 2020 i helgen og så skal vi gjøre det til en tøff dag for dem og så får vi håpe at det går vår vei, men nedrykk skal ikke være et faktum, sier hun.

Les også: Røas Ivers vil gå i legendenes fotspor

- Nedrykk vil være dramatisk

Forrige sesong hadde Akersposten en sak om at Røa hadde det tøft økonomisk som følge av nedrykket året før og Stokkmo forklarer at opprykket for ett år siden ikke har hatt så mye å si på kort sikt, men at det er viktig å forbli i Toppserien.

Neste år kommer det 30 nye friske millioner til Toppserien på grunn av den nye mediaavtalen og det er mye penger som kommer til Toppserien fra og med 2023, så det å lykkes med å bli i Toppserien - har mye å si nå, sier Stokkmo, og fortsetter:

– På kort sikt for i år har vi måttet investere mye for å styrke både laget og støtteapparatet rundt. Sånn som det er nå kan vi ikke si at investeringen vi har gjort, har vært en økonomisk gullgruve, men vi har tenkt langsiktig og vi har et langsiktig mål for Røa Dynamite Girls, at vi kommer på den øvre delen, sier forklarer han.

Men hva hvis det i verste fall skulle bli nedrykk likevel?

Da er det dramatisk i forhold til økonomi og da blir det desto vanskeligere å rykke opp igjen senere, forklarer Stokkmo.

LES OGSÅ: Mia (16) spiller fotball-EM: - Det er bra å leve litt i drømmen når vi er her