RØA: - Heldigvis vant vi første kamp, sier trener Geir Nordby.

TIL 2020 ble nummer to i 1. divisjon bak Åsane denne sesongen, og selv om det er et hardtkjempende, så er dette definitivt et av lagene Røa både skal og bør vinne over.

- Ja, i hvert fall bør, vi. Det blir tyngre nå når vi ikke vinner kampen her hjemme, så da bør vi prøve å reise oss til neste match, sier Nordby.

Allerede om en uke venter Arna Bjørnar på bortebane i Bergen.

- Vi må prøve å glede oss til den kampen. Det blir en veldig tøff bortekamp, men kanskje vi er et bedre bortelag. Vi skal prøve å reise kjerringa til neste match, sier Nordby.

For det er ingen i Røa som har lyst på et nytt år i 1. divisjon.

- Vi prøver jo å ikke gjøre det, men det er jo kamp om plassene, så det kommer jo til å bli tøft, advarer Nordby.


- Har nok sjanser

I søndagens match mot TIL2020 tok hjemmelaget tak i matchen fra start, og presset gjestene langt tilbake i banen.

Åtte minutter ut i kampen kunne det stått 1-0 til Røa, men scoringen til finske Emmaliina Ilona Tulkki ble annullert for offside, og ellers var de første 45 minuttene nokså målfattige selv om Røa hadde noen muligheter til å komme til sjanser.

- Det ser ikke ut til at vi møter opp til kamp, og så har vi sjanser, men vi scorer ikke. Det har vært et problem hele sesongen. Vi har sjanser til å ta dem, men jeg vet ikke helt hva som skjer. Scorer du ikke på sjansene dine, så vinner du ikke fotballkamper, sier Espås.

Litt giftigere var TIL 2020 da Mali Motrøen Trøan ble spilt enkelt igjennom, og satte 0-1.

- Vi ligger etablert og så taper vi en duell, så taper vi en til, og så bryter de igjennom alt for lett, sier Nordby.

Til pause stod det 0-1 og gjestene fra Tromsø fortsatte krigingen etter hvilen, men etter 57 minutter tråklet Malene Wiik Alfredsen seg igjennom gjestenes forsvar, og fikk straffe.

Fra 11-metersmerket gjorde Tuva Espås ingen feil, og utlignet til 1-1.

- Hver straffe er en stor målsjanse og det skal scores på. Vi har utnyttet det veldig dårlig tidligere i sesongen, så nå scoret vi heldigvis på straffe, sier Espås.

Og Røa hadde flere muligheter som de burde utnyttet bedre, og Nordby mener at TIL 2020 var hakket vassere.

- Vi taper dueller og vi har en del sjanser i andre omgang til å kunne score flere mål, men vi gjør det ikke, dessverre. Vi er litt for små, sier Nordby.

Og åtte minutter før slutt tapte Røa nok noen dueller i forsvaret, og Emma Granlind sendte gjestene fra nord opp i 2-1.

- Vi var ikke så veldig stresset, og vi så at det var tid igjen på klokka. Men vi ser at den blir avgjørende. Det er en kollektiv kollaps og det skal ikke skje, sier Espås.

Selv fikk hun muligheten fra åtte-ni meter, men skuddet ble litt for løst.

- Det er litt klabb og babb i feltet og så ender ballen opp til meg, men jeg får ikke nok klem på skuddet. Man skal score, så enkelt er det, forklarer Espås til Akersposten.

Må brette opp ermene

Og nå må både hun selv og resten av laget brette opp ermene om plassen skal berges.

- Hver kamp er en cupfinale. Hvis jeg ikke hørte feil, så tror jeg Åsane stakk av med tre poeng i dag også, så det fint for oss, mener Espås.

For ordens skyld; Åsane vant 1-0 borte mot Avaldsnes. Ellers vant Arna-Bjørnar 2-0 borte mot LSK Kvinner, mens Lyn slo Kolbotn 3-1