HOLMENKOLLEN: Christian Ringnes, Eiendomsspar, Jan-Erik Rivelsrud i Rica Eiendom, Asle Prestegard i Scandic Hotels Norge og hotelldirektør Claus Petersen sto i spissen for den offisielle åpningen torsdag ettermiddag. Mellom et par regnbyger skinte solen på hotellet med den flotte beliggenheten og en historie helt tilbake til 1894.

– Er dere klar over hvor modige vi har vært? sa Christian Ringnes. - Vi var midt oppe i en pandemi. Og så tenkte jeg at nå kom det ikke til å bli noen gjester her oppe likevel, og entreprenørmarkedet kom til å være veldig dårlig. Så dette må jo være et godt tidspunkt å gjøre den meget etterlengtede oppussingen her oppe.

Se mer fra Ringnes' tale her:

Christian Ringnes på hotellåpning

Til Akersposten kunne Ringnes fortelle at han fra sitt barnerom hjemme i Ivar Aasens vei på Vinderen kunne se opp til hotellet.

– Det har jo alltid vært som et slott, og jeg har alltid vært fascinert av dragebygget og dette hotellet, sier han.

– Faktum er at timingen ble veldig god, og så får vi krysse fingrene for at det varer, sier han og viser til det gode markedet for hoteller i Oslo for tiden.

Han legger ikke skjul på at pengene også er viktige når man satser i hotellmarkedet.

– Skal ting være ordentlig gøy, må man jo tjene litt penger på det også, sier han.

Følelser og engasjement

Asle Prestegard i Scandic viser også til timingen for ombyggingen og tidspunktet for gjenåpningen i et hett hotellmarked i Oslo.

– Dette hotellet er fullt nå i helgen. Hvem hadde trodd det? sa han på åpningen. - Dette hotellet treffer bredt. Det kommer til å treffe både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi syns det har blitt helt fantastisk flott, sa Jan-Erik Rivelsrud i Rica Eiendom.

– Det er jo virkelig av sin egen rang, selv over Grand, rimte han og fulgte opp: - Som et eventyrslott, det har virkelig blitt flott.

I en pressemelding sier hotelldirektør Claus Petersen: - Dette markerer starten på en ny tidsalder for Scandic Holmenkollen Park. Hotellet har en historie som strekker seg 128 år tilbake, og gjennom ombyggingen og moderniseringen har vi rustet oss for fremtiden. Vi har en unik beliggenhet på toppen av Oslo, og gleder oss nå stort til å ta imot de første sommergjestene, sier hotelldirektør Claus Petersen.

Hotellet har de siste 15 månedene vært gjenstand for en omfattende renovering, der hotellets rike historie har blitt forent med moderne løsninger og konsepter. Ombyggingen har vært et samarbeid mellom Scandic og gårdeierne i Eiendomsspar og Rica Eiendom, og til sammen har 31 000 kvadratmeter blitt totalrenovert.

Et privilegium

376 rom, 1500 kvadratmeter treningssenter og spa og konferanseavdeling med kapasitet på 1200 personer. I tillegg til dette vil Scandic Holmenkollen Park tilby 27 fantastiske rom og suiter i Dragebygget, en à la carte-restaurant og bar med spennende konsepter og en velfylt vinkjeller. Hotellet ligger 25 minutter fra bykjernen, i gangavstand fra t-banen og gir gjestene umiddelbar tilgang på et variert tur- og treningsterreng.

– Scandic Holmenkollen Park ligger fantastisk til, akkurat der byen møter naturen, og er et hotell vi forventer skal treffe bredt i markedet. I en tid hvor svært mange ønsker å feriere i Oslo, er det et privilegium å kunne gjenåpne et hotell med 376 rom og et vel av spennende konsepter, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

– Det er med stor glede og stolthet vi i dag gjenåpner denne perlen av et hotell. Dette er den største ombyggingen vi noen gang har gjennomført, og resultatet er et toppmoderne hotell som ikke bare skiller seg ut i Norge, men også internasjonalt, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

– Vi har nå fått et hotell som er godt rustet for fremtiden, og jeg har stor tro på at nye Scandic Holmenkollen Park vil gjøre det enda mer attraktivt og spennende å besøke hovedstaden vår, sier eier og styremedlem i Rica Eiendom, Jan Erik Rivelsrud.