RØA: Vi møtte Karoline på Café Miso, midt i en hektisk spilleperiode av revyen «Røa usensurert».

- Den blir bedre dag for dag og jeg nyter hvert øyeblikk, sier regissøren og tekstforfatter i revyen.

"Røa usensurert" spilles i aulaen på Hovseter skole. Tre forestillinger igjen. Se spilletider og billettbestilling på denne siden. Biletter kan også kjøpes i døren om det er plass.

Røatunnel og kulturhus

Herlofsen er ikke en ukjent kvinne i Røa-sammenheng. I mange år ledet hun Tunnelaksjonen for å få på plass Røatunnel i Oslopakke 3. I hennes mangeårige virke i Røa vel og som velets representant i styret i Samfunnshus Vest (SHV), jobbet hun for å få på plass et tiltrengt kulturhus i forbindelse med tomten bak SHV. Mange vil huske den famøse kampen om utviklingen av SHV, hvor blant andre Røa vel og leietakerne i Samfunnshus Vest hadde motstridende interesser.


- Jeg forstår ikke at kommunen som eier tomten ikke griper inn, slik at den blir utnyttet til fellesskapets beste. Det er en tragedie at de som sitter der inne i Samfunnshuset bare er fornøyd med seg selv. Jeg blir forbannet når jeg tenker på det. Mer vil jeg ikke si om det nå, sier Herlofsen, som blir en anelse skarp i stemmen. Så var det da også revyen vi skulle snakke om.

Identitet og samhold

- Det har vært utrolig gøy, samtidig som det har vært hektisk og slitsomt mot premieren. Men det er slik det skal være. Vi er blitt en flott gjeng med nye og gamle venner. Det er veldig mange å takke for at vi har fått til dette, om det er sponsorer eller hele det frivillige støtteapparatet. Samtidig har vi med oss profesjonelle musikere og teknikere på lyd og lys, som skaper en trygg ramme for alle amatørskuespillerne på scenen, sier Herlofsen som har tre forestillinger igjen, men som allerede har begynt å se fremover.

Les Akerspostens: Røarevyen «Røa usensurert» sparker der andre står stille

- Teater og revy lokalt er med å skape identitet og samhold for mange. Når vi er med på dette, føles det litt som å være en del av noe som er større enn seg selv. Revyen for to år siden og i år er starten på noe som vokser videre. Røa revy og teaterskap garanterer at det kommer nye sprell. Skuespillerne ser også fremover. De har allerede begynt å snakke om neste gang.

Dobbelt hjertebarn

Akersposten som var på premieren fredag, vil uoppfordret be folk i nærområdet om å kjenne sin besøkelsestid.

- Vi har plass til flere. Publikum betyr alt. Det er jo det som er gøy, å få en hel sal til å bryte ut i latter. Responsen fra publikum på det som skjer på scenen er utrolig morsomt å se og høre. Det er til å bli glad av, når det du føler er hjertebarnet ditt får en slik mottakelse.

Det virkelige hjertebarnet står for øvrig på scenen hver kveld.

- Jeg er veldig stolt av at sønnen min Gerhard på 20 år, ville være med også denne gangen. Det er klart det er stas og han er også mye på scenen, sier en fornøyd regissør.

Molly og Partner

Herlofsen er regissør, tekstforfatter, sanger og artist. Sammen med Marianne Krogness danner Herlofsen duoen Molly og Partner, som har utallige forestillinger bak seg. Faste innslag i NRK og utgivelse av CD-plate hører med på disses CV. I sommer hadde de også familieforestilling på Klubben i Tønsberg.

- Snart kommer Marianne og jeg også ut med en sangbok, sier sangfuglen før hun må styrte av gårde for å bli regissør igjen.

Altså ingen tid for ørkesløshet.