AKERSPOSTENS VURDERING: TERNINGKAST 6

PERSBRÅTEN VGS: Komikere som Thomas Giertsen, Henrik Elvestad og Trond-Viggo Torgersen var alle med i Persrevyen i sin tid. Og vi skal ikke se bort ifra at skuespillerne fra Persrevyen 2018 også en dag vil dukke opp på en større scene.

FOR en revy de har klart å skape!

Fantastiske skuespillere

Revyen starter med karakteren «Felix», spilt av Sondre Stokke Kleppe. Han ligger i sengen og får ikke fred fra alle stemmene i hodet. Resten av skuespillerne entrer scenen til et musikalsk nummer og showet er sparket igang! Stokke Kleppe har en kul stemme og publikum kunne ikke vært mer fornøyde - og vi er kun et par minutter inn i forestillingen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Herfra kommer sketsjene som perler på en snor, og de blir bare morsommere og morsommere. Og alle skuespillerne gjør solide prestasjoner - de er samspilte, dyktige og trygge på scenen. Det blir aldri noe fjas med dem. Og premierenervene kan vi se langt etter. De er i så fall godt gjemt.

Bandet må absolutt få sin egen oppmerksomhet. Publikum trampeklapper og jubler for hver låt de kommer med, og musikken er variert og spennende.

Den digitale arven

Temaet er sosiale medier, den digitale arven og hvordan man forholder seg til hverandre når man bruker sosiale medier. Og alle rare ting man kan lese om der.

Det er en sann fornøyelse å følge med. De snubler aldri, temaet sitter på plass. Men det er også skuespillerne som trigger latterkulene, ikke bare poengene. For eksempel i sketsjen fra matbutikken Kiwi. Stokke Kleppe spiller en smått irriterende butikkansatt som prøver å forklare et par kunder som skal rekke ølsalget at det heter Tuborg LIGHT selv om det skrives LITE. «Det er så hyggelig å se at folk har så mye å diskutere for tiden», er tanken som dukker opp på en skjerm bakerst på scenen. Mer om det senere.

(Saken fortsetter under bildet.)

Man skulle jo tro at det vil dukke opp et og annet dødpunkt i løpet av en revy. Men i Persrevyen er alt så til de grader gjennomført. Alt sitter og det meste har en mening. Det er faktisk så morsomt at undertegnede skulle ønske noen av sketsjene kunne vare bare litt lenger.

Ren og skjær humor

Persrevyen har skjønt at det faktisk kan være nok med ren og skjær humor som alle kan le av og kjenne seg igjen i. De provoserer riktig nok aldri med humoren sin, men det er da strengt tatt ikke nødvendig, er det vel?

«Hvor er fu?» har en synlig rød tråd gjennom hele forestillingen. Etter sketsjene får vi se «Julie» sine Facebook-oppdateringer på en storskjem, som poengterer tanken bak sketsjen. I tillegg kommer vi stadig tilbake til «Felix» på gutterommet, han sliter med tankene sine og lurer fortsatt på «Hvor er fu?»

(Saken fortsetter under bildet.)

Med så mange godbiter å ta av er det ikke lett å trekke frem enkelte sketsjer, men et av de største høydepunktene er musikalnummeret om at Internet Explorer, CDen og radioen uten DAB ønsker å bli like retro og kul som vinylen. Musikalnummeret til melodien fra «Footloose» om at Felix må «Gå ut, gå ut, dette skal gå som smurt» må også nevnes, i tillegg til TV-programmet om familien «Nalen.»

I musikalnummerne kan vokalene til tider bli litt småsure eller i feil toneart, men det gjør utrolig nok ikke så veldig mye. Er det de gode tekstene, skuespillernes tilstedeværelse og dans som gjør opp for det?

Det syns jeg du absolutt skal dra og finne ut av selv!

Anmeldt av:
Janina Lauritsen og Elen Haksø (foto/video)

PERSREVYEN 2018

Tittel: «Hvor er fu?»

Revysjefer: Benjamin Kvisler og Olav Tryti

Instruktører: Sebastian Mackee, Philip Bjørne, Espen Stokke og Lasse Lilleng.

Skuespillere: Sondre Stokke Kleppe, Johanne Diesen, Isabel Halvorsen, Oscar Franck, Tiril Devor Hildebrandt, Martin Aarak og Ekam Singh Bal.

Forestillinger:
Lørdag 6. januar Kl 19:00,

Søndag 7. januar Kl 19:00

Mandag 8. januar Kl 19:00

Tirsdag 9. januar Kl 19:00

Onsdag 10. januar Kl 19:00

Torsdag 11. januar Kl 19:00

Fredag 12. januar Kl 19:00

Lørdag 13. januar Kl 15:00

Lørdag 13. januar Kl 19:00

Søndag 14. januar Kl 15:00

Søndag 14. januar Kl 19:00

Mandag 15. januar Kl 19:00