(Avisa Oslo)

– Jeg ble sjokkert av å se et slikt reklamebillboard midt i det som er en del av hjertet i Nordmarka, forteller den ivrige turgåeren til Avisa Oslo.

Personen er fast bruker av de idylliske turområdene tett knyttet til skianlegget på Tryvann. Han ble svært forbauset da han i sommer oppdaget at den digitale reklameskjermen var satt opp.

Der rullet det blant annet reklamer for det populære bilmerket Polestar. Det til tross for at det ikke er tillatt med reklame på Oslo kommunes skogeiendommer.

Må fjernes

– Jeg trodde jeg så syner. Å bli møtt av dette i det som er innenfor markagrensen er rett og slett en nedverdigelse, skrev turgåeren deretter i et varsel til Oslo kommune.

Plan- og bygningsetaten har i et brev varslet at de vurderer å gi tvangsmulkt dersom ikke forholdet blir rettet opp. Bymiljøetaten, som forvalter kommunens areal i marka, sendte et krav til leietakeren i midten av august om at de krever at reklameskjermen blir fjernet innen 5. september.

«Bymiljøetaten mener at reklameskjermen som er satt opp ikke er forenelig med kommunens retningslinjer for forvaltning og drift av kommuneskogen», skriver etaten.

Etaten legger til at de ikke ønsker at det søkes om å få godkjent tiltaket i etterkant.

– Sjokkert

Avisa Oslo har vært i kontakt med Bymiljøetaten. De har ikke noe å legge til utover det som kommer frem i brevet.

– Vår rolle er å forvalte de til enhver tid gjeldende regelverk, sier etaten i en kort kommentar.

Turgåeren, som ønsker å være anonym, reagerer på at kommunen ikke tok grep tidligere.

– Enda mer sjokkert er jeg over at det er kommunal grunn og at kommunen ikke har oppdaget eller gjort noe med dette selv. Hvorfor har de latt skiltet stå og spille på full guffe i hele sommer selv måneder etter min henvendelse?

– At skiltet nå er beordret bort er en selvfølge. Det ville ikke engang blitt godkjent satt opp på Jernbanetorget eller i sentrum der kommunens reklameregelverk er mest liberalt, fortsetter personen.

Satte opp tilsvarende skjermer

Det er Tryvann-Wyller AS som leier området for å drive Tryvann alpinsenter. Tryvann skisenter er ett av tre anlegg i selskapet Skimore. Skimore har også alpinanlegg i Drammen og Kongsberg, der det også er blitt satt opp tilsvarende reklameskjermer.

Avisa Oslo har spurt selskapet om hvordan de forholder seg til kravet fra Bymiljøetaten og om de kommer til å fjerne skjermen innen 5. september.

Foreløpig har ikke daglig leder Espen Bengston besvart våre gjentatte henvendelser. Styrelederen i selskapet henviser også til Bengston for en kommentar.

LES OGSÅ: