GRESSBANEN: – Det er egentlig ganske deilig å komme til Norge med mye norsk språk, som jeg har savnet litt, og bare det å komme til et norsk lag hvor vi har blitt en veldig god gruppe sosialt - det er gøy. Så vi kan alltid sitte å tulle i garderoben eller på fritiden, smiler Ole Robin.

19-åringen kommer fra Sarpsborg, men for tre år siden flyttet han til Sverige for å satse på bandy, og begynte på gymnaset i Vänersborg, der det var skole og bandy.

Det var bandy fra morgen til kveld, sier han.

Hvordan var den opplevelsen?

– Det var annerledes enn det jeg var vant til i Norge. Det var morsomt, for det var et høyere nivå, og man fikk spille med folk som faktisk hadde lyst til å vinne, så det var morsomt og lærerikt, forklarer Ole Robin.

I vinter ble 19-åringen dessuten tatt ut til U19-VM i Sverige, og fikk med seg et VM-sølv etter å ha tapt finalen 10-2 for Sverige.

– Det var en morsom opplevelse og spesielt å ta sølv. Det var en bra gjeng, vi klaffet bra sammen, og klarte å komme til VM, være seriøse og fokusere på det vi skulle, forteller Ole Robin.

Tøff overgang til svensk gymnas

En annen som tok turen over grensen til Sverige for å kombinere videregående med bandy, er Matthias Åström (20). Han flyttet til Voxnadalens gymnasium i Edsbyen i Sverige fra Hauger Bandy som 15-åring.

– Det var en mulighet for meg til å bli god i bandy. Det var mye trening med folk som visste hva de drev med og som kan veilede på en god måte, sier Matthias.

Hvordan var den overgangen?

Det var spesielt med is fra august, og vi trente vel seks-syv ganger i uken, og det hadde jeg ikke gjort hjemme i Norge med den kvaliteten. Så det var en ganske stor belastning fra start, og det er noe man helt klart må vokse inn i, forklarer 20-åringen.

Etter hvert tok han turen til Örebro, før han gikk til Kungälv.

– Første året etter videregående, så flyttet jeg til Örebro og bodde der ett år. Det var veldig morsomt, lærerikt og fin by, men så ble jeg nødt til å flytte på meg til Kungälv i fjor. Det var vel en løsning som ikke funket så bra som den kunne ha gjort, forklarer Matthias.

Hva skjedde?

Det var vel noen uenigheter og litt sånt som gjorde at det ikke funket som det kunne, helt enkelt, sier han.

Gikk på skole med Eriksson

Den tredje nykomlingen Ready håper skal forsterke, er svenske Axel Johansson (22). Han kommer fra den svenske Tillberga IK Bandy hvor han har spilt helt fram til nå.

Det er rart å forlate moderklubben, men samtidig er det gøy med en ny utfordring. Det har stått litt stille i Tillberga og ikke fått så mye spilletid, så da er det gøy å få en ny utfordring i ny serie og ny klubb, sier Axel.

22-åringen har dessuten gått gymnas med sportssjef i Ready og lagkamerat Gustav Eriksson.

– Det er et idrettsgymnas som samler massevis med ulike idretter, og vi spilte bandy der, og det ga mulighet til å trene to ganger til på is i uken. Det var litt idrettsfokus i skolegangen også, og det var noe jeg trivdes bra med i mange anledninger, sier Axel.

Så det var han som fikk deg hit?

– Ja, det var Gustav som dro meg hit. Han hadde kun sagt bra ting, så det var ganske lett å takke ja, også når tilbudet kom. Jeg var sugen på noe helt nytt og det fikk jeg her, sier Axel.

Bevisst på hva de hentet inn

Trener Lars Christian Sveen liker det han hører fra sine nye spillere, og han vet hva som kreves.

Det som kreves må være at vi legger ned og allerede har lagt ned en stor innsats for å være best mulig rustet inn mot - og kanskje gjennom sesongen til det som kommer i februar og mars, sier Sveen.

Forrige sesong glapp både serie- og NM-gullet, som var det store målet.

– Seriespillet var egentlig ganske bra, hvor det ble avgjort i siste serierunde mot Stabæk. Vi kunne vunnet gull, men vi tapte på Stabækbanen, og så gikk vi inn veldig dårlig forberedt. Vi hadde åtte spillere som hadde korona i den perioden med spillefri rett før sluttspillet, så vi hadde mer enn nok med å få folk på trening. Så møtte vi Høvik som ikke ga oss mye motstand i kvartfinalen. Da vi møtte Solberg, hadde de en formkurve på vei oppover, og vår var på vei nedover, forklarer Sveen.

Storscorer til Røa

Borte fra forrige sesong er blant annet storscoreren Iskander Nugmanov som har gått til Røa, men Ready-treneren forklarer at de har vært bevisst på hva de har hentet inn av spillere som går sammen, både sosialt og på isen.

Vi har hatt et ønske om å ha noen som passer inn i laget vårt som spillere, men også som personer, og det har absolutt de tre som sitter her gjort. Det er viktig for oss sånn sosialt sett, og man skal trives med det man holder på med, og man bruker såpass mange timer her sammen at det er en forutsetning at man liker å omgås hverandre. Jeg tror at det gjør at det får folk til å yte det lille ekstra, sier Sveen.

PS! Eliteserien er nå i gang, og Ready har så langt spilt to kamper. Det har gitt seier mot Ullevål (5-2) og et knepent 1-2-tap mot Sarspborg.