GRESSBANEN: – Vi har en strategi om at vi skal ha et jentelag i alle klasser, og det betyr at vi av og til må være litt kreative med å sette sammen årskullene, sier Lene Grove Knutsen, lagleder for Ready J2010-2012.
– Og det vil si?
– Det vil si at for lillejenter, så er de egentlig 2010 og 2011, og det er klassen til lillejenter, men så er det slik at vi i Ready har bare en 2010-spiller som er jente, og tre 2011-spillere. Så for at de skal få et ordentlig lag, så rykker 2012 opp en klasse, forklarer Grove Knutsen.
I helgen var lillejentelaget med på Ready Privatmegleren Cup på Gressbanen, og det er lett å se at det er atskillig flere gutter i bandyen enn jenter. Det innrømmer også Grove Knutsen.
Det er mange flere deltagere i hvert årskull, og de har lag i hvert årskull, mens jentene har to og to årskull sammen, sier hun.
Samarbeid med Røa
Grove Knutsen forteller at de har gratis jentebandy for de yngste som ikke vil spille på lag, som også Røa og Ullern har for å bygge på jentesiden, men koronapandemien har gitt en effekt for klubbene, tror hun.
Derfor ble det tatt grep ved samarbeid, så Ready tok initiativ til samarbeid med Røa.
– Vi ser at de har noen jentespillere som er i årskull hvor de ikke har jentelag, og så ser vi at vi er litt sårbare på antall. Det viktige er at vi beholder jentene i sporten. Da er det mye bedre at vi snakker sammen og lager et samarbeid, og tilbyr Røa, i dette tilfellet, et jentemiljø i Ready mens de fortsetter å spille med mix-lagene i Røa, forklarer Grove Knutsen.
En av de som hører hjemme i Røa, som har blitt brukt i Ready i en kamp og to cuper, blant annet i helgen, er Ragnhild (10).
– Det er veldig gøy, sier hun selv.
I Røa har hun spilt med kun gutter, deriblant broren.
– Broren min spiller og jeg hadde lyst til å prøve bandy, men Røa har ikke bandy-lag for 2012-spillere, så da ble jeg med på guttelaget i stedet. Det er egentlig veldig gøy, sier 10-åringen.
– Hva tenker du er den største forskjellen?
– Den største forskjellen er egentlig at gutter er mye sterkere, prøver mye hardere, og jenter er mye mer usikre på noen ting som guttene ikke er, mener Ragnhild.
Inspirert av moren
To av de hun spilte med på lillejenter i helgen var Josefine (12) og Mille (10).
Også Josefine har spilt både med og mot gutter.
– Du får prøve deg på et litt høyere nivå og du får litt mer utfordringer, og det er veldig gøy, sier Josefine.
– Hvorfor synes du bandy er så gøy?
– Det går veldig fort, det er en lagsport, og det er gøy å være med alle andre, forklarer hun.
Mille er et av de yngste jentene på laget, og hun storkoser seg med bandy.
– Jeg har spilt bandy i to-tre år, sier 10-åringen.
– Hvorfor bandy?
– Mamma spilte da hun var liten, og så ville jeg teste det ut, og så synes jeg det var helt "insane" gøy, smiler Mille.
Jentecup i mars
Ready Privatmegleren Cup har blitt arrangert siden 1998, og i årets utgave var det rundt 50 lag.
– Cupen er viktig i forhold til barna, engasjement og muligheten til å møte andre lag, for når de spiller seriespill, så møter de som regel lokale lag. På cup er det lag fra andre regioner. Det er det som er hovedsakelig essensen når vi har cup er at de får muligheten til å møte andre lag fra andre regioner, sier arrangementansvarlig, Morten Dregler i Ready Bandy.
Økonomisk betyr også cupene en del for klubben, opplyser han.
– Dette er en del av det vi tar inn i budsjettet som er en del av inntektene våre gjennom årene, sier Dregler.
I mars venter både Jentecup og Knøttecup for arrangør Ready, hvor Jentecupen nok er den største cupen.
– Jentecupen har vært nordens største som jentecup. Svenskene er på vei til å bygge opp noe stort de også, men da har vi som regel 35 lag, hvor halvparten har vært svenske tilreisende lag de siste årene hvor de bor på skole og hotell, så for dem er det en stor happening, og det er det selvfølgelig for oss også, forteller Dregler.

Oscar Andreas (18) knallet til med bronse i junior-VM: – Veldig stort