OSLO: – Det blir riktig heftig, og det blir moro. Det betyr at jeg og klubben har gjort noe riktig, og at saker og ting fungerer på Gressbanen med utvikling og rekruttering til til juniorlaget og A-lagene våre, sier Gustav Eriksson.

Svensken er en av de som får litt å gjøre de kommende dagene.

Ikke bare er han en sentral spiller på herrelaget, men han er også trener for juniorlaget pluss at han er klubbens sportssjef Han bedyrer at de må være ydmyke og ikke kjenne seg fornøyde.

- Som sportslig ansvarlig kunne jeg ikke vært gladere.

- Vi må fortsette å legge fokus på rekrutteringen og på våre yngre lag, for om noen år så er det de som skal spille på de eldre lagene, sier Eriksson.

Og i de yngre avdelingene ser det også lovende ut om vi skal tro sportssjefen.

– Vi har et guttelag, som er et samarbeidslag med Røa, som er i finale (se egen sak, red.anm.). Vi hadde et smågutt-lag sammen med Røa som dessverre røk i semifinalen, men som har gjort en fantastisk sesong. Vi har et jentelag som leder sin serie og som jeg tror kommer til å vinne den, rekruttlaget har en stor sjanse til å vinne rekruttserien, forklarer Eriksson.

Ungt lag til juniorfinalen

Men tilbake til NM-finalene og først ut er juniorlaget som skal spille finale mot Hauger/Høvik klokken 20.00 hjemme på Gressbanen torsdag kveld.

Vi har hatt en sesong hvor vi har kjempet for å bygge sammen gruppen under hele sesongen og vi kjenner vel at noe hendte da vi var i Mjøndalen og spilte kvartfinalen, sier Eriksson.

Selv er han imponert over det han fikk se av spillerne i semifinalene mot Røa.

– De har kriget hver meter på isen, så det har vært fantastisk gøy å se, og at vi slo ut Røa i to matcher. Det tror jeg ingen hadde trodd før sesongen. Det viser virkelig at innstilling som oftest slår klasse. Uansett hvordan finalen går, så vil jeg være stolt av guttene. De har gjort en bra sesong, men selvfølgelig vil man ville når man er i finalen.

Han forteller også at det er bare noen få 2003-spillere igjen fra laget som vant NM-gull for ett år siden.

Forrige sesong var vi store favoritter til å vinne juniorfinalen. Vi hadde mange 02-ere som var eldste i det kullet. Jeg tror vi hadde opp mot ti stykk, og de var ekstremt langt framme i sin bandyutvikling. I år hadde vi et mye yngre lag med mange førsteårsjuniorer, altså 05'ere som har kommet opp og blitt en del av laget. Så det har vært en aldersutvikling som det alltid er i bandy, også denne gangen og forskjellene er veldig store i laget og det ble rotasjon på veldig mange spillere, forklarer svensken.


Damene til finale som favoritter

Fredag klokken 19.00 er det damelaget som skal i aksjon mot Stabæk på Bærum Idrettspark, og han innrømmer at de nok må ta på seg favorittstempelet.

Ready-damene vant the double forrige sesong pluss at de nylig ble seriemestere etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen.

Damene har tatt ekstremt store steg; de vokser, blir eldre og mer modne i sitt spill, og nå i år har de også fått inn Marie Dregler som har vist seg å holde veldig bra på det nivået hun spiller på. Så det blir ekstra krydder på det laget, sier Eriksson.

Men han advarer mot å ta lett på rutinerte Stabæk.

– Stabæk er et lag med mye rutine og som har spilt mange finaler før, så man skal ikke ta noe for gitt, men jentene har gode forutsetninger, mener Eriksson.

Fra trøblete sesong til finale

Og lørdag kveld skal han selv i aksjon når herrelaget møter Stabæk på Bærum Idrettspark klokken 18.00, og han innrømmer glatt at det har vært en trøblete sesong.

Sesongen begynte på ingen måte bra og alt begynte i sommer da vi gjorde noen rokkeringer i laget da vi hadde noen i laget som dro og vi valgte å satse på noen litt mer laglojale spillere som setter laget foran, og så fortsatte vi å bygge videre med å forsøke å finne unge profiler som kunne passe inn i gruppen. Med fasit i hånden, så har det gitt oss en positiv effekt, og vi fortsetter å utvikle oss på treningsfeltet, forteller Eriksson.

Selv mener han at ting begynte å klaffe mer etter jul.

– Selv om resultatene ikke gikk vår vei, så kjente vi at vi har noe bra på gang. Nå har vi først slått ut Solberg, som vant NM-gullet i fjor i kvartfinalekampene, og så slo vi ut Sarpsborg, som ble seriemestere i år, i semifinalene. Det er to prestasjoner som vi er veldig glade og fornøye med. Jeg tror at de fleste ekspertene ikke en gang hadde tippet oss som topp fire. Det er ganske kult at vi har fått til dette med et såpass ungt og nyetablert lag, sier han.

Men han er ikke i tvil om at Stabæk går til kampen som favoritter.

De har spilt mange finaler og de har et betydelig eldre lag på papiret, så de er litt mer vant med sånne kamper som finalen på lørdag. Vi er veldig glad for å ha gått til finalen og vi kommer til å krige til de siste minuttene for å få et så bra resultat som mulig, forteller Eriksson.