HAUGER: – Jeg er ferdig som trener i Ready. For min del skal jeg holde på med landslaget - jeg er med som assistent der, så det blir morsomt å ta enda mer del i det. Og så kommer jeg nok til å følge med Ready. De har stått meg nær i form av at jeg både har jobbet, spilt her og jeg har vært trener her i fire år, sier Sveen.

Hvorfor gir du deg nå?

– Det er flere grunner til det; jeg har vært trener i fire år. Vi har etablert oss i toppen av norsk bandy, og det var en av målsettingene jeg satte, og så vil jeg ha litt mer fritid. Og så tror jeg at gutta har godt av å få inn en ny stemme som forhåpentligvis kan ta dem enda et steg til. Det er masse unggutter og talent i Ready, sier Sveen.

Han har vært med landslaget siden august og det blir ikke noe latmannsliv det heller.

– Det er klart at det blir å følge opp spillere rundt omkring i klubbene, reise rundt å se kamper og så blir det noen samlinger igjennom året. Og så er det en turnering med tre-nasjoners og VM som er mye av fokuset på landslaget, sier Sveen.

Forbundskaptein Rickard Fritjofsson og Sveen selv har satt seg en frist på en tre til fem års periode.

Vi har hentet inn mange unggutter, og mange av dem som har spilt finale i dag for begge lagene er en del av det prosjektet. Forhåpentligvis kan vi løfte landslaget til medalje i VM, det hadde vært veldig gøy, sier Sveen.


Ledet 2-0 til pause

Og det var ikke langt unna at han fikk avslutte med et NM-gull, for Ready var gode de første 45 minuttene, og fikk en pangstart.

1-0 kom etter syv og halvt minutt etter et bra samspill mellom kaptein Felix Emanuel Ljungberg og Stian Bjørhovde Kavli.

2-0 kom etter tyve minutter hvor Carl Isac Jerner fikk kriget ballen inn til Gustav Eriksson, og foran mål var svensken sikker.

Da gjør vi mye av det vi har lyst til å gjøre. Vi er ganske strukturert defensivt, vi klarte å skape en del offensivt, og vi er ganske farlige, sier Sveen.

Kaptein Ljungberg er enig.

– Første omgang var vel noe av det beste bandyen vi har spilt i år, sier kaptein Ljungberg.

Også defensivt hadde Ready gjort hjemmeleksene sine. Det var ikke alt for mange sjanser Stabæk kom til.

Vi har møtt Stabæk i alle år, og de har spilt samme bandy i alle år. Vi vet hva vi skal forsvare oss mot og hvilke spillere som gjør hva i det laget. Jeg synes vi gjør det bra og all heder til guttene. Vi har kontroll på dem vi skal ha kontroll på og vi gjør defensivt 100 prosent, sier Ljungberg.

Med 2-0 til pause var det også Ready som startet best etter hvilen.

Seks minutter ut i omgangen spilte Ljungberg videre til Fredrik Nordby etter en corner, og 20-åringen satte fint inn 3-0.

All heder til Fredrik. Han er en helt enorm bra spiller. Jeg er så imponert over den gutten at det er helt vilt. Han er min store inspirasjonskilde akkurat nå. Det gir meg lyst til å fortsette å spille bandy til jeg er 100 år. Både på og av isen som menneske, sier Ljungberg.


Fra 3-0 til 4-5

Men bare fire minutter senere glipper alt bakover for Ready, og de setter ballen i eget mål.

Man skal ikke miste det når man slipper inn ett mål og man fortsatt leder 3-1 i en NM-finale. Da må alle stå fram som gruppe, og det klarer vi ikke, sier Ljungberg.

62 minutter ut i kampen reduserer først Stabæks Nikolai Rustad Jensen til 3-2, før Herman Hole utligner til 3-3 syv minutter senere.

Vondt ble til verre da Nikolai Rustad Jensen sendte Stabæk opp i 4-3, og Fredrik Randsborg til 5-3.

– Jeg vet ikke hva som skjer, men vi kommer ned i tempo. Det er er vanskelig å si hva som skjer, om vi ikke tør å vinne, men man kan ikke ta bort prestasjonen til Stabæk. Vi slipper oss ned et par hakk, og Stabæk er livsfarlige, sier Ljungberg.

Da hjalp det lite at Gustav Eriksson satte inn 4-5-reduseringen på overtid.

– Det er skuffende selvfølgelig. Vi har dem på kornet ganske lenge med 3-0, vi gjør mye av det vi snakker om, sier Sveen.

Har resignert elleve spillere

Bortsett fra at Sveen gir seg, begynner herrelaget til Ready å ha en god del på stell, anført av Ljungberg og Gustav Eriksson som begge jobber i klubben.

Vi startet ganske tidlig med å signere spillertroppen og det er en god del som allerede har signert. Det er elleve som allerede har signert, og så er det et par til som har gitt et muntlig ja, men det er fortsatt ting der vi må løse. Om vi skal tenke på neste sesong allerede nå, så ser det veldig bra ut, mener Ljungberg.

Hva med deg?

– Jeg kommer til å fortsette, sier Ljungberg.

Og målet for neste sesong er klart - nemlig revansje.

Det bor mye revansjelyst i dette laget, og vi har vist at vi er et topplag i serien de siste årene, og vi kommer sterkere tilbake som de bruker å si, sier han med et lite smil.

Ready har vært involvert i NM-finaler hele denne uken: