GRESSBANEN: – Det er ikke så lenge siden vi ble seriemester, men det er spesielt deilig siden vi har vunnet alle kampene, sier Karen Solem Knutsen.

Hun kom til Ready foran sesongen, ble kaptein, og var dermed den som fikk løfte pokalen.

– Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle bli kaptein da jeg kom til klubben, men med en så fin spillergruppe både på og av banen, så er det en rolle jeg er takknemlig for å ha fått og prøver å mestre etter beste evne. At jeg nå kan løfte pokalen som kaptein sammen med en så flott gjeng er noe jeg er veldig stolt av, sier Karen.

Og at seriegullet var fortjent er det liten tvil om etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen.

Det viser at vi er et lag man kan regne med både på gode og dårlige dager. Jeg må også innrømme som keeper at jeg synes det er ekstra gøy at vi som lag klarer å holde nullen i mange av disse matchene. I tillegg er det ekstra gøy å se at samtlige spillere har notert seg med mål eller assist denne sesongen, noe som viser bredden vi har i laget, sier Karen.

Allerede i dag søndag spilles første av tre semifinaler mot NTNUI, før det blir to uker til neste semifinale grunnet U17-VM i Oslo, og også i NM-sluttspillet bør Ready være små favoritter.

– Planen er gull, så får vi se hvordan det går i semifinalene, men vi må bare ta en kamp av gangen, og fokusere på det, sier Ina Kim Dahl.

Ledet 2-0

Og Ready fikk en pangstart på Gressbanen da Mina Cecilie Melbye (22) fikk en pasning av Marie Dregler Nordbø på venstrekanten etter snaut ett minutt, og foran mål gjorde hun ikke noe feil.

Jeg fikk en snasen pasning fra Dregler, så da var det ikke så mye annet å gjøre, smiler Mina Cecilie.

Tolv minutter senere gjorde Filippa Soelberg Horn det meste selv, og økte til 2-0.

– Vi startet veldig bra, og så faller vi litt midtveis i første omgang, sier Mina Cecilie.

Og Stabæk lot seg ikke be to ganger.

Vibeke Tonning reduserte til 2-1 før Ingebjørg Kvaal-Knutsen utlignet til 2-2.

Med tre minutter til pause var ikke unge Lucy Smith Ulseth snauere enn at hun sendte Ready opp i 3-2 ledelse, men syv minutter ut i andre omgang sørget Stabæks Vibeke Toning for balanse i regnskapet med sin andre scoring for dagen.

Vi må jo gjøre det litt spennende, spøker Mina Cecilie.

Men 3-3 var ikke et resultat hverken Mina Cecilie eller Ina Kim Dahl var fornøyd med.

Først assisterte Ina til Mina Cecilie som puttet 4-3, før Ina selv puttet 5-3.

– Jeg tror jeg fikk en pasning av Anine på midtbanen og så var det bare å sette fart, og så fyrte jeg av skuddet, sier Ina.

Og Ina har også denne sesongen scoret flust med mål, og sa seg ikke fornøyd før hun økte til 6-3, en scoring som gikk mellom beina på Stabæk-keeperen

Jeg skjønte ikke at den gikk, men så så jeg at den trillet inn i mål, forklarer Ina.

For Mina Cecilie, som selv er en av mange som er flasket i Ready, betydde dette mye.

– Jeg synes det er kjempekult, for jeg fikk ikke vært med i fjor, fordi jeg fikk en skade, så det å få være med i år, og få uttelling for hardt arbeid - er utrolig kult, smiler Mina Cecilie.

Hva skjedde?

Jeg fikk en ball i øret, så jeg fikk en hjernerystelse, og var ute i fem måneder, forteller Mina Cecilie.


Fra korsbåndskade til VM

Marie Dregler Nordbø (15) røk korsbåndet i mai i fjor og gjorde comeback for noen uker siden, og har hele tiden jobbet hardt for å komme tilbake.

Sammen med lagvenninnene Hermine Grove-Knutsen og Ingrid Elizabeth Tufte er hun tatt ut til U17-VM som starter førstkommende torsdag.

Det var et mål jeg egentlig hadde satt meg hele tiden, for det er jo U17-VM, så målet var å være med der. Det er på hjemmebane, så det er ganske stort, sier Marie.

Hva er målet i VM?

Vi klarte sølv i fjor, så vi har ikke noe mindre forhåpninger i år, smiler ungjenta.